Димитър Главчев не се свърза с нас по никакъв начин, не сме водили нито един разговор, коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков, след като служебният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.

"Новият Министерски съвет изобщо не е съгласуван с нас", потвърди и съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Атанас Атанасов.

По думите на Петков, въпреки сигнала на вече бившия премиер Николай Денков до прокурора, който може да разследва главния прокурор, по случая с Живко Коцев, вътрешният министър Калин Стоянов остава на поста си, което за ПП-ДБ показвало пълна провокация от страна на новия премиер. 

Според съпредседателя на ПП това, което се е случило, е че Делян Пеевски и Бойко Борисов са си наредили кабинет с една единствена цел - "Калин Стоянов да покрива, най-вероятно, злоупотреби и купен вот на следващите избори". Той смята, че Калин Стоянов ще бъде използван като инструмент от Пеевски и Борисов.

За изтекли снимки в публичното пространство съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Атанас Атанасов коментира, че по образуваното дело на този етап не е видял публично да има доказателства за контрабанда. По думите му цялата тази история прилича на „черен предизборен пиар, който цели да компрометира „Продължаваме промяната-Демократична България“ като политическа сила".

"Не е моя работа да коментирам кой къде се снима", посочи още Атанас Атанасов. "Проблемът тук е в друго – къде са доказателствата за извършена престъпна дейност, всичко това е навързано с цел компроматна атака преди изборите", подчерта депутатът.

"Има един важен въпрос и ние го поставяме нееднократно, включително и премиерът Денков е изпратил сигнал за оказан натиск върху главния секретар Живко Коцев да подаде оставка от министъра на вътрешните работи и от и.ф. главен прокурор", коментира още Атанасов.

"Оказването на натиск да извършиш или да кажеш нещо против волята си е престъпление, което се наказва тежко, припомни той. При всички тези обстоятелства, при нашия протест като политическа сила, Калин Стоянов е част от новия Министерски съвет, който с нас изобщо не е съгласуван", добави Атанасов. 

"Сигурно ще дойде време да видим едни други снимки", каза още Атанас Атанасов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук