Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов категорично отрече да е изнасял информация от предсмъртното писмо на Ахмед Емин. Имам съмнения дали изобщо това писмо е писано от Емин, защото се появи два дни след смъртта му, заяви той по бТВ тази сутрин.
Той добави, че е бил направен опит да бъде използван и заради това са се появил твърдения, че той е казал, че в писмото е записана 1985 година.
Няма да участвам в такива сплетни, заяви Атанасов.
Според него етническото напрежение е измислица. Възродителният процес беше измислен от комунистите и сега те отново използват темата за етническата карта. Лидерът на ДПС Ахмед Доган използва темата, за да плаши обществото, но българи и турци живеят съвсем нормално, коментира още Атанасов.
Депутатът обяви, че за ДСБ е важно в следващия парламент да има мнозинство на десни партии, за да не се допусне политически субекти, като сега управляващите БСП и ДПС, да са отново във властта. Предстои да обсъдим възможностите за коалиции, но това решение ще бъде взето от членовете на партията. Със сигурност обаче има хора от другите десни формации, които за нас са неприемливи и няма да се съгласим ад сме заедно с тях, уточни Атанас Атанасов. /БЛИЦ