ГЕРБ винаги е готова за избори и това сме го показвали много пъти. Това заяви пред БНР Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка с датата на предстоящите парламентарни избори, която трябва да определи президентът Румен Радев.

Тя подчерта, че от управляващата партия не са ядосани на държавния глава, но подчерта, че в политиката се носи отговорност за взети решения: "Редно е каквото и да е решение, когато се обосновава, то да се прави публично. Повече от година не е имало Консултативен съвет по национална сигурност.

Нелогично е това, че президентът си променя мнението ("Парламентарните избори не трябва да бъдат отлагани, а да се проведат в срок, а срокът за това е 28 март", коментира президентът Румен Радев пред журналисти на 7 декември -б.р.)".

По думите на Атанасова президентът трябва да запознае обществото с мотивите си, а не "да се крие зад пандемичните мерки или евентуални бъдещи рискове".

Тя подчерта, че от ЦИК са заявили готовност, както и Общественият съвет към нея, по отношение на провеждането на изборите: "Няма някой, който да твърди, че изборната администрация или централната власт да не се справят".

Десислава Атанасова прогнозира, че дори и до 28 март страната ни ще бъде много по-подготвена за избори в условия на пандемия, защото ще има вече голяма група ваксинирани хора: "Виждате вече пореден ден тенденциите на намаляване на заболелите са изключително добри".