Ролята на опозицията е не само да атакува правителството. Трябва да предлагаме реални и според нас верни решения за държавата. Многократно предлагахме такива решения. 

Това заяви в ефира на "Панорама" Десислава Атанасова. 

"Решението дори за мораториум за тока пак беше предложено от нашата парламентарна група. Декларацията, за която имахме желание целият парламент да подкрепи, "за" санкциите срещу Русия, не срещна одобрение от някои парламентарни групи", добави тя. 

"Властта почти винаги автоматично или автоматизирано отхвърляше нашите решения без кой знае какви аргументи. Просто защото са предложения на опозицията", каза Атанасова.

На въпрос защо днес ГЕРБ са протестирали днес заради отсъствието на Кирил Петков, а преди когато Борисов е отсъствал, не са казвали нищо, тя отговори:

"Има смисъл да има паралел между 47-то НС и предишните, но нали очаквахме промяна. Очаквахме парламентаризмът да се завърне изведнъж и народните представители да осъществяват парламентарния контрол спрямо конституцията", каза тя. 

По думите й ГЕРБ не са мислели да честитят празника на лъжата на премиера, а да поставят важни въпроси на дневен ред. 

"Да започна ли с въпросите за меморандума, който подписаха. Който първо Асен Василев каза, че е с любезното съдействие на американското посолство и правителство, в последствие именно те нарекоха това изявление недоразумение", каза тя. 

По думите й всеки знае какво означава на езика на дипломацията наш партньор да говори за недоразумение. 

"Все още не е изяснено кой стои зад този 1 млрд., от къде е фирмата, от къде идват парите. Тези въпроси трябва да зададем", смята Атанасова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!