Авангардът на руския премиер Дмитрий Медведев е вече в София. "Провели сме предварителни срещи, стиковали сме нещата. На 4 март очакваме неговото посещение", съобщи днес главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел „Охранителна полиция" към СДВР, цитиран от вестник "Стандарт".

Цялата столична полиция и част от жандармерията ще са на крак за визитата. Дмитрий Медведев пристига в София на 4 март, когато ще има среща на 4 очи с министър-председателя Бойко Борисов. На следващия ден - 5 март, ще се състои българо-руски икономически форум. Районите около „Александър Невски", Министерския съвет, президентството и парламента ще бъдат затваряни.

Засилени мерки за сигурност и сериозни проверки ще има на 3 март в центъра на София, поетапно ще бъдат затваряни площадите около паметника на Незнайния войн и около НС. Освен това на 3 март вечерта в София има и мач между „Славия" и „Левски".

„Във връзка с посещението на Дмитрий Медведев в София ще бъдат взети необходимите мерки. С цел сигурност няма как да издам програмата, но като цяло ще се съобразим с това, че е почивен ден и ще гледаме непосредствено преди пристигането му на определените обекти да затваряме движението, за да затрудняваме минимално придвижването на гражданите в столицата", заяви Муеров. Той посочи, че движението ще бъде затваряно по различно време на различни обекти и трасета.

„Първоначално ще бъде затворено движението по самото посрещане, което ще бъде на Паметника на незнайния воин. Там ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове.

Според план-програмата на Дмитрий Медведев ще бъдат поетапно затваряни и другите участъци", коментира началникът на охранителната полиция и посочи, че периметърът, в който ще има затваряне на улици, е в централната част на града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ