Режисьорът Борис Панкин предизвика чутовен скандал в Народния театър „Иван Вазов“, след като се възползва от позицията си на гостуващ постановчик, за да превърне спектакъла си в предизборна агитация. Абсурдната ситуация се разигра в понеделник вечерта, когато на сцената на Народния бе поставена постановката на Бургаския театър „Да, г-н премиер“. Пиесата на британците Антъни Джей и Джонатан Лин, определена на афиша като „фарс за политика, секс и пари“, бе използвана от Панкин, който е неин режисьор, за да агитира в полза на партията на адвоката на мафията Татяна Дончева - „Движение 21“, пише Монитор.
Самият Панкин в момента е кандидат за депутат от листите на формацията, чийто конци се дърпат от ловешкия ортак на банкера-беглец Цветан Василев – Гриша Ганчев, като явно е решил нагло да използва сцената на Народния за безплатна политагитация в своя, на формацията и на лидера й – скандалната Дончева, полза. 
 
Гостуващият режисьор Борис Панкин се възползва от Народния театър, като го превърна в сцена на предизборна агитация 

Така, според присъствалите, веднага след края на постановката, той взел думата и заявил: „„Един съвет, който не е агитация - ако искате да говорите за проблеми, търсете мъже. Ако искате да решавате проблеми, се обърнете към жени. Дано дойде време да кажем „Да, г-жо премиер Татяна Дончева“. Думите му буквално шокирали зрителите, като част от тях загубили ума и дума, а други бързо се окопитили и започнали да освиркват.

Народният театър моментално се разграничи от проявата му, като разпространи официална позиция, припомняща, че „Иван Вазов“ е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство, както и че Панкин е гостуващ режисьор, необвързан с тях. 

„Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности. Неговата сцена никога не е била и Народният театър моментално се разграничи от проявата му, като разпространи официална позиция, припомняща, че „Иван Вазов“ е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство, както и че Панкин е гостуващ режисьор, необвързан с тях. „Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности. Неговата сцена никога не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър "Иван Вазов", пише в нея.

„Никой досега не си е позволявал подобно нещо от нашата сцена. Това е недопустимо“, коментира директорът на Народния театър Мариус Донкин. Той изтъкна, че досега е разчитал на моралното чувство на използващите сцената им екипи, но вече ще въведе клаузи в договорите на гостуващите, предвиждащи строги санкции за политическа агитация. Според Донкин, отговорността за постъпката на Панкин е на Бургаския театър.

На това мнение е и Катя Михайлова, връзки с обществеността в Народния. Тя уточни, че биха могли да носят отговорност, ако постъпката е на техен актьор, но в случая са предоставили сцената си за гостуване, а в интерес на театъра е да гостуват представления, които привличат публика. Потърсен за коментар, директорът на Бургаския театър, режисьорът Борислав Чакринов, не вдигаше телефона, а Панкин бе изключил своя.
 
Шефът на Народния Мариус Донкин обмисля въвеждане на сурови клаузи, за да предотврати подобни прояви в бъдеще