Не може министър на вътрешните работи да излиза на брифинг на изпроводяк с премиер в оставка и да обявява война с джигитите на пътищата. Всеки ден говорим, че Рашков ще гони корупцията. Къде беше Рашков в МВР? Защо е осигурявал чадър на такива хора? Това попита Станислав Балабанов от ИТН в ефира на bTV.

"Той трябваше да подаде оставка, нищо, че вече е в оставка. Подходът на ПП по отношение на този регулатор (КПКОНПИ) е да го превърне в бухалка. Къде бяха 6 месеца, когато бяхме коалиционно управление? Ива Митева много пъти е казвала в ефир, че това е грешно преписан закон на ГЕРБ", каза още той.  

"Използват Бойко Рашков като инструмент. Ако просто някой не ви харесва, без съд и проверка може да ви запорира имуществото и да ви вкара в ад. След като приключи проверката може да сте свободен, но животът ви ще бъде ад", коментира народният представител.  

"ПП сами унищожиха първия мандат, защото Петков и Василев са лицата на една фалшива монета. Да не коментираме меките китки. Имам чувството, че това е защитна реакция от тяхна страна. Имаха възможност да подходят практично, но бяха нагли. Имаше един филм "Лице назаем" и те направиха същото", заяви Балабанов.  

"Когато си говорим за грешки, ние допуснахме грешката да се доверим на лъскави хора, които са скрити зад един престижен университет. Обществото не искаше модела на статуквото. Коалиционното споразумение не се изпълняваше, а гледахме как двама души упражняват власт, не се получи", допълни той. 

Балабанов каза, че е впечатлен от обществената енергия и изобщо не се притеснява, ако се стигне до предсрочни избори. 

"Когато е жега, не всеки издържа. Виктория Василева има личен стимул и възможност да вземе решение. Желаем й успех. Доколкото знам си е подала молбата по административен ред. Трудно е в политиката. Никой не си избира този път, но след като сме там, нямаме право на крачка назад", завърши той.