Няма направена нито една реформа в МВР. Постове се предлагаха по време на коалиционни съвети. Искаха да ни разхвърлят по партии сички регулатори в държавата, без да обсъждаме имена. Морално ли е?

Това заяви от парламентарната трибуна Станислав Балабанов от ИТН.

„Гюров бе издърпан на пожар за кандидат за БНБ, защото Асен Василев искаше да овладее и този пост“, каза Балабанов.

„Вчера излизате на брифинг за МРРБ. Тия 2 млрд. за които говорихте вчера бяха по ваше предложение, г-н Василев“, заяви той.

„Петков даже не заслужава да го гледам в очите“, каза Балабанов. В този момент част от залата започна да скандира „Мафия“.

„Вчера г-н Минчев наруши законът на тази зала, защото се опита по всички начини да скрие лицето на един национален предател. Фактите, които г-жа Генчовска щеше да изнесе, са секретни грифове. Всеки депутат може да се запознае с тях, за да се увери как един човек се е опитвал да продаде българската история“, каза Балабанов.

Според него така г-н Минчев е опитал да защити премиерът.

„Така той демонстрира, че е пряко и косвено, че е зависим от нареждания от МС. Затова е нормално днес да обсъдим оставката му. Всеки в тази зала може да подкрепи едно такова предложение“, каза още той.

"ПП говори за доверие, ама след като са искали да продадът българския национален интерес, за какво доверие говорят, запита риторично Балабанов.

"Мога да спя вечер спокойно, защото не обикалям квартири и апартаменти, не предлагам подкупи и жълти стотинки", завърши Балабанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!