Актуалните събития на политическата сцена в страната очаквано провокират редица коментари в публичното пространство. Един от тях е на Николай Бареков, а някои от предложенията му към властта са подчертано островърхи.

"За жалост опрях да се моля на Румен Радев и Бойко Борисов. С тях мина младостта ми, явно ще мине и старостта. Моля се не за себе си и за децата. Моля се за България. Много тъжно, че държавата и народът ни опря до Вас двамата. Но, моля ви, спрете войната помежду си", казва пред "Труд" журналистът и бивш депутат.

И продължава така:

"Подайте си ръце и изолирайте от властта наркомана Киро Петков и цялата му шайка. Олигарсите зад Киро не спират да го зареждат с качествени субстанции и няма да спрат, докато не разрушат държавата.

Кирил Петков срива България пред Европа. Кирил руши институциите и принизява държавността. Този индивид няма качества да бъде амбулантен търгаш, а обикаля Брюксел и Вашингтон и се представя за "министър-председател", какъвто не е. Твърди, че България е негова, а вие сте "трупове". Твърди го на лош английски пред чужденци, които се изумяват на глупостта и наглостта му. Един бивш премиер, прогонен само за някакви си 25 седмици от парламента, има само за цел да излага България пред света на наша издръжка.

Моля ви, господа Радев и Борисов, спрете пазарлъка с Иво Прокопиев и отстранете слугата му от властта.

Господин Радев, приземете егото си и вдигайте изтребителя и приземявайте Киро, Лена и целия им антураж.

Бойко, ставай от Банкя, не се плаши и излизай на последен бой. С теб съм. Зад вас сме. В битката за България. За разлика от тази шайка, вие поне сте доказани мъжкари, бащи и пичове. Първо България, после мъжките атрибути и меренето на прашките помежду ни."