Пришиването на нас консерваторите в Европа към т.н. националисти е очевидно активно мероприятие на кръга “Сорос”, който вижда в консервативната вълна основния си враг. Т.н нова вълна няма нищо общо с консерватизма, защото там основните парични потоци идват от Москва. Пример за това е случаят “Щрахе”, партията на Марешки и някои български политици, които се правят на по-големи войводи от Филип Тотю и Панайот Хитов. Това каза председателят на партия Движение “Презареди България” Николай Бареков в обръщение към всички български граждани с консервативни убеждения.

Ето какво още посочи евродепутатът:

Консерватизмът в история на европейската политика е политическата доктрина,  която поставя основите на държавността, нацията и християнските ценности в европейската цивилизация.  Движение “Презареди България” е първата легитимно призната в Европа консервативна българска партия. Ние сме наследници на първата Консервативна партия в България, създадена по времето на Търновската конституция и политически наследници на д-р Константин Стоилов, основател и лидер на консервативната Народна партия.

Движение “Презареди България” е срещу корупцията и срещу олигархията, защото се основава на дълбоко консервативните ценности на българското общество, което успя да победи турското робство и да възроди  българската държава в края на 19 в.
Като член на Бюрото на ЕКР и техен зам.-председател не искам да използвам езика на омразата и отрицанието, искам да говоря позитивно.  

Кои са предимствата и заслугите на консерваторите?

Българските консерватори в лицето на Движение „Презареди България” имат общ език с консерватори както от цяла Европа, така и от Азия, и с консерваторите от  републиканската партия на Доналд Тръмп. За нас балансираните отношения са от изключително значение в многополюсния свят, в който Азия, Индия, Китай, Япония, САЩ, Русия, Великобритания и Германия са в основата на възходящо и прогресивно развитие на световната икономика и световните отношения. Аз съм единственият български евродепутат, приеман на най-високо ниво 10 пъти в Белия дом  и американския Конгрес и Сенат. Движение „Презареди Бълагрия” бе организатор на последната  конференция на европейските консерватори в София със специален гост Ян Захрадил - водещ кандидат за председател на Европейската комисия. По моя покана пък ръководството на европейските консерватори имаше десетки срещи в София с премиера Бойко Борисов и държавния глава Румен Радев.

За нас благоденствието на отделните граждани и семейството е най-важно. Без благоденстващи граждани и грижа за семейството едно общество не е способно да взима решения. 

Моята подкрепа за Пакета “Мобилност”, който гарантира европейско заплащане за българските наемни работници, беше посрещната с неразбиране от моите неолиберални опоненти . Причина е пределно ясно - в България неолибералните олигархични кръгове разчитат на зависимото и бедно българско общество, за да може да му предлага като панацея своите псевдопрогресиращи тези. 
Ако зададем въпроса дали българските олигарси от Капитал могат да разкажат  за произхода на своите средства и какво мислят за грабежа по време приватизацията  преди 20 години, те ще се опитат да ни запушат устата с неспособното ни правосъдие. 
В ЕП пред очите на Юнкер и  Борисов повдигнах въпроса справедливо ли е правосъдието на една европейска държава,  което позволява олигархията в тази държава в лицето на Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Огнян Донев да заграбят милиарди от държавните имоти и да не заплатят дори данъците си. 

В заключение искам да споделя, че колаборацията на десницата (ГЕРБ, Движение Презареди България и СДС)   с крайни националисти, както в Австрия, така и в България, ще даде лош резултат. Проблемът не е само в търсенето на парични източници на финансиране от страна на новите популистки движения, основният проблем идва от фундаменталния разлом в ценностите.  За разлика от псевдолибералите, които разчитат основно на своя корпоративен вот, ние, истинските консерватори, разчитаме на стабилна социална среда. 

В листата на Движение “Презареди България” сме многодетни глави на семейства,  които желаят държавата и системата да гарантират спокойна и сигурна среда за всяко едно българско семейство. Спазване на законите не е проблем на бедните хора, проблем е тогава, когато олигарсите прекрачват границата и крадат от обществения ресурс. Правосъдие наистина за всеки, социален просперитет за всяко семейство и справедливи минимални доходи за всеки образова член. 

Джендър идеологията може да проникне само в бедни и болни общества, които са податливи на всякакви вируси. Традиционна консервативна партия, макар и млада като Движение “Презареди България”, призната от Алианса на европейските консерватори, може да гарантира дългосрочно членство на България в ЕС и ползите от това за всеки отделен български гражданин. След скандала с партийните субсидии, от който стана ясно, че народът плаща на политическите  партии дори когато гласува против тях, стана ясно, че Движение Презареди България е единствената партия, която без да ползва благата на обществения ресурс,  е защитавала интересите на българското общество в Европа. 
Като Ваш представител в ЕП се преборих за подкрепата на българския национален интерес. На 26-и май с номер 26 всички ние може да ударим псевдолибералната мафия.