Новината, че бащата на експемиера от "Продължаваме промяната" (ПП) е пътувал до Турция на държавни разноски, раздуни духовете. Мрежата буквално кипна за изпълненията на Петко Петков.

Делян Добрев от ГЕРБ също направи култов коментар за "татко Петко и една съседка".

Интересни думи за случилото се написа и адвокат Даниел Божилов.

"Бай Петко бил ходил да търси газ в Турция. В полза роду разбира се.

Представям си точно как са се случили нещата. Кирето и Ленчето вървят из коридора на МС хванати за ръка и с увиснали носове. Газпром ни бил отрязал, че те не искали да си плащат, а газ нЕма и нЕма.

Бай Петко, дошъл на сутрешен обход из коридорите на властта, ги засича и пита притеснено:

- Какво става бе Киренце? Защо синко си толкова посърнал? Какви беди са те споходили, та си оклюмал като кокиче препикано от питбул?

А Кирето отговаря:

- Остави се тате, такава мъка ме е налегнала. Ония, орките от Кремъл, ни резнаха газа и сега като зимъска сняг запръска народ български беден, като остане на студено ще дойде и такъв кютек ще ни тегли, а аз няма къде да избягам, защото нали от канадското гражданство се отказах, па и там е на Линда баща и та няма много да ми се радва.

- А това ли било? Ми татко ще помогне. Е сега ще литна на самолетчето и ще изнамеря и газ и нефт и петрол у Турско. Вярно, то цените ще са височки, па и за услугите едни комисионни ще трябва да дадем, ама пък Асенката ще измисля някакви там бюджетни хватки, та ще оправи парата.

То момчето е окумуш, толкова пара завлече от съдружниците си в Кралството, а те още не могат да го докопат. Та ще избяга и ще се скрие някак. Па и да не успее те него ще бият, не нас.

Речено, сторено. И бай Петко грабнал самолетеца и насключил едни договори от името на Булгаргаз и България, че цената на газа, а барабар с нея и инфлацията литнали като държавен самолет в турското въздушно пространство", написа адвокат Даниел Божилов в личния си фейсбук профил.

Доста клоритен бе и коментарът на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Не винаги пълнолетните лица са дееспособни и не винаги същите могат да ръководят постъпките си зряло и пълноценно. Ограничаването или отнемането на дееспособност на дадено лице може да се постанови чрез поставянето им под запрещение.

Кирил Петков ми изглежда, като поставен под запрещение, едновременно от най-малко четири лица – Петко /баща/, /Асен/солидарно отговорен, Лена/?/, Весела /личен външен министър/.

Информация за малките им тайни* при полетите им на държавна издръжка, получих още на 07.07.2022г. от Николай Събев - министър на транспорта в отговор на писмен въпрос от парламентарен контрол.

Странно защо в онзи момент никой не се поинтересува от това, освен една печатна и една електронна медия?", написа нежното острие на ГЕРБ в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук