Всички сме гледали американски филми, в които , върху варел в задния двор, двама мъжаги си мерят мускулите на канадска борба. Понякога , в първия рунд надделява „отрицателният“ герой. Но, в края на филма винаги побеждава „положителният“ герой. Кога ще изтекат 60 – те минути на българския филм с „канадската борба“ премиер-президент – на предсрочни избори, на евроизбори, на местни избори или при неочаквани разкрития на прокуратурата – не може да се прогнозира.

В това мерене на сили Борисов-Радев наклоняват везните и други „герои“. Зад гърба на Радев се опитва да се закрепи жадната за власт Корнелия Нинова, а началникът на Радев и новата съпруга на Радев системно го злепоставят. Самият, пък, Радев създава подозрения с лекциите и речите си, че иска да превземе и изпълнителната власт. Но думите и делата му са озвучени от подозрителен шум на самолети „Грипен“.

Под мишницата на Борисов, пък, се подават непремерено ту Валери Симеонов, ту Волен Сидеров и му пречат да е категоричен победител.
Ахмед Доган, който никога не си отива, внимателно наблюдава с бинокъла си от Бояна и е готов да арбитрира кой ще е победител – Борисов или Радев.
В косвена полза за Радев се обажда от Съдебната палата и председателят на ВКС Лозан Панов, с недопустими по конституция политически речи и ТР, но ВСС и КС не го санкционират.

В полза на справедливостта и законността пък действа главният прокурор Сотир Цацаров, но помощниците му - Специализираната прокуратура и КПКОМПИ – са много нови и нямат влезли в сила присъди.

Преди няколко дни в двора, където се разиграва шоуто с варела на „канадската борба“ Борисов-Радев се появи с „въпросите на народа“ и „многоцветният“ Слави Трифонов, който фокусира критиките на някои самономинирали се за упражняващи „свободно слово“.

„Канадската борба“ Борисов-Радев е озвучена неубедително и от „протестите“ на различни политически, икономически и службашки лобита.
Кога ще изтекат 60-те минути на българския филм с „канадската борба“ премиер-президент още не може да се прогнозира.
Въпросът, обаче, който ще предопредели бъдещето на България е: Борисов или Радев ще надделее в „канадската борба“?
Аз съм Беновска. И питам.