На 19.10.2017 г. ще се проведе второто издание на КСНС за борбата с корупцията в България. Отново ли ще получим противоречива информация от Вас, Борисов от една страна и от Корнелия Нинова и Румен Радев, от друга?

От години, не само аз, а и много политици и журналисти призоваваме КСНС да се излъчва на живо, когато не обсъждате засекретена информация. Сигурна съм ,че всички медии ще го излъчат. Сигурна съм ,че всички избиратели ще го гледат или слушат с огромно внимание. Всички политици безспир, уж, приветствате свободата на словото , но лично на мен ми отне години да се преборя заседанията на НС, на СОС и на ВСС да се излъчват на живо . Още не съм успяла да се преборя заседанията на МС и на НСТС да са достъпни за гражданите на живо. Какво скрито за хората има, какво крият министрите, работодателите ,синдикатите ,че да не заседавате открито , пред избирателите?! Нали, всички вие , властниците, когато дойдат избори ни агитирате на живот и смърт да гласуваме за вас?! Нали , напоследък, пак всички,вие, властниците, стана модерно да се борите срещу фалшивите новини?!

Е, отнемете ,тогава ,незабавно и практически възможността на някои медии да създават фалшиви новини и да манипулират избирателите. Дайте открита и реална възможност на хората сами да могат да преценяват кой кой е. Нали ,това е конституционно право на гражданите - да гласуват по свое собствено убеждение, а не по внушение на медиите с фалшивите новини?!

Защо Ви призовавам за пълна публичност, г-н Борисов? Вярно е, че президентът Радев беше избран с много гласове. Но остана открит въпросът:

Защо точно субектът Румен Радев е президент на България? Как да разберем кой,всъщност, е той наистина? По силата на какви негови уникални качества трябва да повтаряме като мантра, че е „обединител на нацията“? Две-три интервюта по избрани медии не са убедително доказателство как, всъщност, работи той , какви идеи ще защитава, защо трябва да му имаме безусловно доверие? Нека всеки от нас да може да го види със собствените си очи и да си съставим сами преценка дали става за президент.

Г-н Борисов, ще изискате ли вратите на президентството да се отворят широко на КСНС на 19.10.2017 г., за да видим как Радев, как Нинова, как ,Вие –Борисов, ще преборите корупцията?

Г-н Борисов, имате ли политически тестостерон да управлявате или ще го карате „Despacito“- лекичко с президента Радев, например?

Аз съм Беновска. И питам.