Експредседателят на ЕС Доналд Туск завърши своя мандат с реч по сериозните теми на Европа със сленга: „I want to send a message…“ Вместо бюрократичните глаголи „призовавам“, „декларирам“, „настоявам“, полският политик, на съвременен жаргон, се опита да направи разбираеми, за обикновени хора в Европа, сериозните теми за Брекзит и разширяването на ЕС на Балканите.

Какъв „месидж ни сенд-ват“ в България борбите за кметски постове?

Този „пейнт бол“, който се разиграва, вместо състезание на личности и визии, какво политическо бъдеще ще освети пред България следващите 4 години?

Защото :
Президентът Радев, заклейми управлението на Борисов, че е калпаво като футбола ни. И взе , че се затича „благотворително“ /каквото и да значи това/ в името на хора , представете си, които не могат , дори, да ходят и да виждат, камо ли да тичат.

Предполагам, че от уважение към тези хора Борисов ще се въздържи да формулира управлението на Радев като „тичащ незрящ инвалид“.
 Манолова, път, се повози на инвалидна количка, предполагам, не защото Горанов й взе колата, а за да докаже, че е разбрала какво е да си инвалид и ще им помага.

Нинова призовава „на бунт, на борба“ срещу Борисов, ама да видим как тя ще се справи с „бунта и борбата“ в БСП сутринта след изборите.

Добре, че поне Фандъкова не се изкуши да се „окрили“ с пеперудени крила, за да ни покаже , че ще помага на „пеперудените“ деца.

Аз съм Беновска. И питам.