Председателят на БСП Корнелия Нинова отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в централата на БСП от 29 януари 2019 г.
Илиана Беновска: С това  слово във възхвала на Радев сякаш потвърждавате, че сте “братя по оръжие” с президента, аз ще добавя от себе си – може би и по съдба? Няма да оспорвам Вашите оценки за борбата на Президента за свободата на словото, само ще Ви кажа един факт за неговата последователност в борбата за свободата на словото. Известно ли Ви е, че аз съм с отнета акредитация за президентството още от първия ден, в който Радев влезе в президентството? Вие сте юрист, аз водя дело и ще Ви кажа формулировката – „за нарушаване на журналистическата етика“, каквото и да значи това. Аз не знам някой от колегите дали е подписвал някога декларация в президентството пред който и да е президент, че ще спазва журналистическата етика и никъде не сме подписвали при акредитирането подобни декларации. Нека да бъде така любезен, ако обича, с указ, може би, президентът, помолете го и Вие, аз го моля в момента публично, да формулира понятието „журналистическа етика.“ Може и да го предложи да го приеме и Народното събрание, за да стане гражданствен, но и задължително за всички. Не на последно място и без ирония ще кажа, че  ако наказанието е отнемане на акредитация, без да се минава през забележка, глоба - както е по Кодекса на труда -  тогава каква е наградата за спазване на журналистическа етика? Радев вчера да излезе в годишното си слово и да спомене само две имена на журналистки. Изглеждаше малко преднамерено и не е само мое мнение. Вие лично, като радетел за свободата на словото, ще докажете ли на практика, а не само на думи, че сте със своя последователна политика ?
 
Корнелия Нинова: Утре в 10 заповядайте тук, ако имате интерес, Елена ще изнесе фактите, документите и доказателствата, които е събрала за корупционни практики в МС.
 
Илиана Беновска: Не ми отговорихте за президента Радев и за отнемането на акредитацията!
 
Корнелия Нинова: Първо да удовлетворим интереса към това, което Елена ще каже. Информирам, каня ви утре в 10 тук, заповядайте! След това ще продължим по темата да се развива Българска свободна телевизия, защото съм сигурна, че няма да е еднократен акт това, което утре ще обявим. Що се отнася до другото, моля да гледаме на този въпрос за свободата на медиите и на словото принципно, а не с оглед личността на един или друг журналист. Не е еднократен акт това, което се случва с Елена. Вие знаете, че има други журналисти, ваши колеги, на които им бяха отнети права в други телевизии и така нататък. Това е принципен въпрос, защото днес е Елена, утре ще е някой друг. Принципен въпрос е всеки да има право да изразява това, което мисли, особено различните мнения за управляващите и критичните мнения. Г-жо Беновска, моля Ви не ме вкарвайте във Вашите взаимоотношения с президентската институция, не съм в течение на това, което се е случило. Сигурно има начин тези отношения с пресслужбата на президента или с когото и да е да си ги оправите. Както многократно съм имала повод да Ви кажа – ние в президентските работи не се бъркаме. Но държим на принципа всеки журналист да има правото да се изразява и срещу него да няма репресии...
 
Илиана Беновска: Понеже не ми дават микрофона, може ли само една реплика да кажа, да може да се чуе. Това е нарушаване на конституционните права и правото на труд!
 
Корнелия Нинова: Разбрах, че си търсите правата по съдебен ред, това е Ваше право!
 
Илиана Беновска: Ако Бойко Борисов беше отнел на някой журналист акредитацията, така ли щяхте да го подминете?
 
Корнелия Нинова: Ще ви отговоря насаме!