Илиана Беновска: - Очаквате ли г-н Нанков, вот на недоверие от страна на БСП и ДПС във Вашия ресор?
Николай Нанков : - Ами аз доколкото чух, обвързаха инфраструктурни теми – пътна инфраструктура, саниране, нека да видим какви аргументи ще извадят.
Илиана Беновска: - Главно говорят за корупция.
Николай Нанков: - Корупция, но от там преминаха в някой секторни. Аз доколкото чух Желю Бойчев между другото миналата седмица, говореше за саниране и инфраструктурни  проекти. Да видим какви са аргументите, многократно са ги изразявали, но към момента са изключително безпочвени и предполагам на вота ще се докаже, колко са безпочвени.
Илиана Беновска : - А има ли някое нарушение, което е от мандата на Лиляна Павлова, или по време сега на Вашият мандат, което да сте установили?
Николай Нанков : Ние нарушения сме установявали и преди и сега сме установявали нарушения, например за качественото изпълнение на някои от СМР-та, но там сме заложили достатйчно контрални механизми, и сме заложили такива договори, че всички дейности на некачествените ремонти да остават за сметка на изпълнителите. Подобрихме контрола по програмата, но няма да влизам в подробности. Пак казвам-убеден съм, че и на вота, ако се засегнат подобни   политики в сектор от нашия ресор ще докажем колко са безпочвени твърденията на опозицията.
Илиана Беновска  - А санирането?
Николай Нанков : Точно за санирането говоря. Мисля, че там ще се докаже колко са безпочвени. Ако за там в тази политика бъдат насочени усилията да политиканстват – добре дошли.
Илиана Беновска : - Корнелия Нинова обвинява Бойко Борисов за неуспешна геополитика или такава, която е пиар и предизвиква гафове. Сега предстои съвместно заседание в Струмица на 24ти?
Николай Нанков : - 20 години чакаха път и от македонска страна и от българска, за 30 дена направихме пътя – 27 километра. В момента го маркираме, ще го открият съвместно двамата премиери най-вероятно, така че за геополитика и за външна политика, не че ми е тема да коментирам, но помните по времето на Орешарски - Виетнам – ресторанти. А виждате в момента какви наистина успехи на международно, не само на балканско ниво  жъне нашата външна политика. И договора с Македония, и признаването на българското малцинство в Албания, да не изброявам всички теми. Няма седмица без министър в Брюксел. Колко министри за година и половина в техния кабинет ходиха в Брюксел?
Илиана Беновска: - Сега отивате в сряда за Европредседателството целия кабинет. Каква ще бъде новината?
Николай Нанков : - Новината нека я оставим за след срещата.
Илиана Беновска: - Вие, какво точно ще кажете?
Николай Нанков : Аз, лично участвам заедно със всички колеги. Това ще е първата среща знаете с Юнкер и съответно с еврокомисията, на целия кабинет, тя е рутинна и мисля, че ще породи новина, но нека я оставим на тези, които ще я обявят.