Вече почти 30 години водим битка за свободата на словото и за реформи в политиката.

"Умници“ обсъждат на високи форуми каква е ролята на медиите – да бъдат „нощните кучета-пазачи“ на властта или да са обективен и честен помощник на избирателите. Има закон за електронните медии, няма закон за печата и за интернет . Чуждестранни собственици на телевизии кривят дневния ред на обществото от 6 часа всяка сутрин. А властта щедро ги финансира. Олигарси финансират явно и скришно вестници и сайтове.
Чалга-политици „коват“ закони и леят чалга-мисли от трибуната на НС, по ФБ и медии.

ДПС поискаха със закон да се изясни собствеността и финансирането на всички медии. Аз предложих публично още преди 4 години на Мая Манолова, тогава заместник-председател на 42 НС, в Изборния кодекс да се гласува и изискване медиите да декларират и политическата си ориентация.

В името на свободата на словото търпим „свободни граждани“-прикрити от фалшиви профили, а не с имената и лицата си-да хейтят срещу заплащане, когото и каквото им е поръчано. ЕС и България,под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел, се опитват да спрат фалшивите новини.

България няма защитна квота и финансиране за създаване и тиражиране на български произведения – заливат ни англоезични песни,филми, книги. Опитваме да възкресяваме националното си достойнство чрез образите на Ботев и Левски , но това става само на определени дати и без Национална доктрина за ценностите ни. Чалги ни заливат с полуголи „дупари“ и със сластен шепот на лириката на Вапцаров.

И на този чалга фон правителства и НС-ния се опитват да рефомират здравеопазването, образованието,социалната сфера, пазара на труда, правораздаването, сигурността, престъпността, убийствата по пътищата, икономиката, енергетиката.

Г-н Борисов, г-н Радев, г-жа Нинова,защо не спрете рязко чалгата в политиката и интернет, иначе властта няма да Ви се получи?
Аз съм Беновска. И питам.