„Нямам нищо против. Може би трябва да си намерят и майка, за да бъде комплектът пълен“, това заяви Тома Биков от ГЕРБ във връзка със смешните подвиквания „Татко“ от страна на депутатите от „Има такъв народ“ (ИТН) към него в петъчния дебат в Народното събрание (НС).

„Избирателите на ГЕРБ в последните месеци бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство на господин Радев и именно заради това отказахме да отидем на разговори при него“, поясни той по повод отказа на ГЕРБ да се яви на консултациите при президента.

„Получихме брутално отношение. Абсолютно в ръба на закона и публична закана, че искат да унищожат ГЕРБ“ допълни той в сутрешния блок на Нова ТВ.

„Разбутва се една от най-работещите болници у нас – „Пирогов“, а не се готвят за идващата вълна на коронавируса“, каза той във връзка с работата на служебния кабинет в сферата на здравеопазването.

„Видях една промяна. Промяната с Ники Василев. Сега питам актуална ли е още?“, допълни Биков по адрес на действията на ИТН и бе категоричен, че от ГЕРБ не искат да водят диалог с тях.

„Ще се случи това, че решенията няма да се взимат от този, който ще носи отговорността. Тук няма да знаем кой ще взима решенията. Ще има мнозинства по интереси, които никой няма да виждаме как ще се формират. Този мач сме го играли 1993 и 1994 година с управлението на Любен Беров“, категоричен бе Биков.

„Другият основен проблем е, че лидерът на първата политическа сила не е премиер. С какво е по-различен Станислав Трифонов, че не иска да поеме тази отговорност да стане министър-председател.

Вероятно нямаше да иска да го подкрепим, ако той бе лансиран за премиер“, допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!