Нещата са докарани до там, че нещо се случва, ако дават по телевизията. Премиерът е заблуден по отношение на това какво се прави в МВР. Вътрешното министерство върви към своя фалит. На него му се докладват много хубави неща по статистика и явно затова е назначен социолог за министър на МВР. На всеки 3 минути в България се извършва едно престъпление, а една акция се прави веднъж в седмицата. Това заяви в ефира на bTV проф. д-р Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР по повод конфликта в Галиче и инцидента с Митьо Очите в Слънчев бряг.
"МВР върви към фалит. Трябва да се направи една декриминализация, защото ни обвиняват, че мафията си има държава. Гражданинът трябва да си направи изводи дали иска сигурност. Имаме симулиране вместо стимулиране на политики, които да отвоюва държавата от престъпността, а всъщност се прави точно обратно. Това не е само при това управление. Но хора като Ценко Чоков винаги са до политическия елит.

Той е съумял да се обогати достатъчно, за да си купи сигурността. Лунгара също има силни позиции, а преди 8 години в медиите стана ясно, че той влиза в затвора, а си е в село Галиче", каза о.р. ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦСБОП. По думите на Радулов вътрешният министър не може да се справи с борбата с престъпността. "Ако някого го издирват - той не може да стигне до ефира на телевизията, както направи Лунгара.

Хората виждат, че огромната част от МВР са се превърнали в чиновници, и си казват: аз ли съм луд да се напъхвам в конфликта. Политическата воля не е говорене, че искаш да се направи нещо, в момента тя е само виртуална явно", заяви още той. "Това е подготовката за следващите избори - това, което не е ограбено да се доограби. В Галиче живее бившият районен инспектор на Бяла Слатина и защо с него не е сключен един нещатен договор, за да помага в този конфликт", попита още Стойчев.

Що се отнася за Марчо Марков и стрелбата срещу Митьо Очите, Радулов заяви, че всичко там е известно дори и на последния барман в курорта. "Правят се шумни арести, за да се заглуши вниманието на хората, които четат вестници и гледат телевизия. След историята с Очите всичко кипи. Става дума за милиони,които се отчитат на политици от проституция и наркотици, но аз това не съм го видял. Издирват се две групи в конфликта с Очите - от едната няма нито един заловен, явно се отчитат, но на кого и как не е ясно", коментира още той.