Бившият областен координатор „Има такъв народ” за град Плевен Иван Иванов направи скандални разкрития за случващото се в партията на Слави Трифонов. В пост в социалната мрежа той обяснява защо е решил да напусне формацията, след като е бил един от учредителите й. 

Младият мъж споделя, че още през ноември 2015 г се е включил като доброволец в набирането на подписи за Референдума, иницииран от шоумена. 

"С времето се превърнах в неформален лидер на Доброволците в Плевенска Област, а на по-късен етап бях припознат, като такъв и от Ръководството на бъдещите две партии НТД и ИТН. Бях поканен да бъда част от Инициативните комитети и бях вписан в сайта на първата партия, като областен координатор за Област Плевен.

През всичките тези почти 5 години до средата на юли 2020г. вярвах, че новата партия ще бъде различна, че членовете в нея ще имат думата, че няма да се спускат непознати за членската маса личности, както и че тази партия ще защитава предложените в Референдума точки за мажоритарност и за повече участие на гражданите в управлението на държавата и на партията.

"Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор", отбелязва той. И добавя, че на негово място дясната ръка на Слави Виктория Василева е сложила свой човек. 

Ето и пълния текст на поста му: 

До Председателя
на ПП „ ИМА ТАКЪВ НАРОД”, Г-н Станислав Трифонов

До всички стойностни хора
в ПП „ Има такъв народ”, които не искат да бъдат употребени.

До всички хора,
които имат намерение и желание да гласуват за ПП „ Има такъв народ”.

ОТВОРЕНО ПИСМО
от Иван Иванов,
бивш областен координатор на ПП „Има такъв народ” за гр. Плевен

Уважаеми г-н Трифонов,
Казвам се Иван М. Иванов и съм част от онези 60 човека, които създадоха инициативните комитети на нерегистрираната партия „Няма Такава Държава” и на вече регистрираната „Има Такъв Народ”.

От Ноември 2015 г се включих, като доброволец в набирането на подписи за Референдума иницииран от Слави Трифонов, защото смятах и още смятам, че гражданите на България трябва да имат по-голямо влияние в управлението на Държавата ни.

С времето се превърнах в неформален лидер на Доброволците в Плевенска Област, а на по-късен етап бях припознат, като такъв и от Ръководството на бъдещите две партии НТД и ИТН. Бях поканен да бъда част от Инициативните комитети и бях вписан в сайта на първата партия, като Областен Координатор за Област Плевен.

През всичките тези почти 5 години до средата на Юли 2020г. вярвах, че новата партия ще бъде различна, че членовете в нея ще имат думата, че няма да се спускат непознати за членската маса личности, както и че тази партия ще защитава предложените в Референдума точки за мажоритарност и за повече участие на гражданите в управлението на Държавата и на партията.

Уви! Оказа се, че веднага след официалната регистрацията на ПП ИТН станах излишен и недостоен да бъда областен координатор, като мотивите които г-ца Виктория Василева ми заяви бяха:

1. родителите ми не били от „СОЙ”, а на новия координатор били изтъкнати юрист и лекар?

2. Имало брожения срещу мен, но не от членовете и доброволците в партията, а от „разни други“ хора, включително и от Вашата сестра, която съм виждал един път в живота си и която също, като всички новопостъпили в партията след моето отстраняване НЕ Е допринесла с нищо за реализацията на Референдума в Плевен?

След това бях учтиво помолен от г-ца Василева, цитирам:
Да дам крачка назад, за да направя после две напред?

След като отказах да послушам този съвета и заявих, че напускам партията, за да не преча на новия координатор, чух и „напълно заслужените думи” от г-ца Василева, как ми липсват Чест и Достойнство, а в последствие и няколко намека, че ще ми изкарала кирливите ризи на показ!

Уважаеми г- н Трифонов, пиша това писмо, не за да навредя на партията или на Вашият имидж, а за да Ви обърна внимание за някои неща, които съм сигурен, че не знаете, нито пък повечето хора в партията Ви.

Ще започна с това, което се случва в последните 4-6 месеца в оглавяваната от вас партия в родният Ви Плевен:

1. Бях сменен от Вашата дясна ръка, Виктория Василева, а на мое място бе спуснат г-н Радостин Василев , което нямаше да е голяма драма, ако той беше поне някаква част от плевенската организация в последните 5 години или поне беше човек, който живее в Плевен? Уви!

Този човек, както и 100% от хората, които той привлече в структурите на партията НЕ СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА, нито за Референдума, нито за партията в нито един момент до нейната регистрация. Най-нелогичното в цялата тази картинка е, че самият Областен координатор не живее в Плевен от над 15 години, което пък е в пълно противоречие с обещанията Ви за мажоритарност?

Същият този г-н Василев, който вече се е обявил навсякъде за новия Министър на спорта с типичната за него „скромност„ се хвали из целият град, че с лични средства е наел и обзавел партиения офис. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не бяха уверенията на хората около вас, че партията ще се издържа от членски внос и няма да зависи от поредните новозабогатели тарикати, които дават с ясната цел, че после ще взимат!

Всъщност, няма ли нещо по-логично за Плевенчани от това да имат Областен координатор, който живее в София и си идва в Плевен през уикенда, за да се среща с хората и да води партията към просперитет???

2. Партията Ви в Плевен е превзета от най-големите нагаждачи, продажници, гъзолизци, интриганти и двуличници в града, а най- наглите от тях са в най- близкото обкръжение на Вашият нов Областен координатор и вече са си разпределили държавни постове в града! Бивши общински съветници, дилъри на гласове преминали и изгонени от различни политически партии, намериха своя пристан под крилото на новия областен координатор.

3. Голяма част от истинските Доброволци, които дадоха всичко от себе си, за референдума и за партията напуснаха, защото също, като мен са омерзени и разочаровани от всичко, което се случи след появата на новото ръководство.

4. 90% от Общинските Координатори, които бях подал аз и които положиха много труд за каузата бяха сменени, а на тяхно място поставени отново стари политически лица, минали през други партии.

Хубаво е да сте наясно, че трима от тях са тясно свързани с ДПС, двама са бивши общински съветници и Зам. Кметове с обществено доверие близко до нула, а съпруга и сина на координаторката Ви за Община Червен Бряг (която работи при Вашата сестра и успя да я убеди колко съм лош и как трябва да бъда сменен, защото казах, че докато аз съм Областен координатор, тя няма да бъде Общински Координатор за Червен Бряг) бяха в обща листа на местните избори преди 6 месеца с новия областен координатор на ДПС за Област Плевен, като дори синът беше кандидат за общински Кмет от същата листа! Там обвързаността е толкова силна и видима, че дори и слепите хора в общината я виждат.

5. Поинтересувайте се кои хора са НАЗНАЧЕНИ (а не избрани от членовете) за общински координатор на Община Плевен и за общински секретар на същата и може би ще разберете какво очаква партията Ви в бъдеще!

6. От години Вие говорите за „Свобода на словото” във вашата телевизия, а в същото време в Плевенската фейсбук страница на партията се упражнява тотална цензура и се трият всички коментари, които не са положителни, а хората които си позволят да имат по-различно мнение са анатемосвани, като врагове и провокатори!

7. Доказателства за всички мои думи Ви бяха изпратени на 24.02.2021г. до офиса на 7/8 Тв на Площад „ България”
Но случващото се в Плевен е капка в морето на базата на това, че партията Ви е пробита на Национално ниво и то със съдействието на най-близките ви хора в нея!

Още от преди създаването на партията Ви, в нея се зараждаше фигурата на СИВ КАРДИНАЛ , който с времето вече е по- силен от всякога и тихичко очаква да разгърне потенциала си след изборите. Този хитър човечец се казва Момчил Иванов (областен координатор на Велико Търново) и се ползва с протекциите на Виктория Василева и Тошко Йорданов.

В последните няколко месеца, той успешно инфилтрира десетки негови протежета в няколко Областни и Общински ръководства, както и в почти всички експертни групи с ясната идея, че те ще са с големи шансове да бъдат на по предните и избираеми места в бъдещите листи на партията!

И понеже аз съм вече външен за партията и вероятно ще решите, че съм поредният разочарован, търсещ слава комплексар, то попитайте лично някой от наистина стойностните експерти, дали имат съмнения за подобни хора в експертните групи!

Същият този г-н М. Иванов се опита да вкара и по времето когато аз бях областен координатор за Плевен няколко гнили ябълки, но аз не ги допуснах, както не допуснах и нито един политически нагаждач да стане част от партията.

Наясно съм, че няма как да познавате всички хора по места, но наистина Ви моля да направите ревизия на повечето новодошли в партията и експертните групи и да осъзнаете, че всички бъдещи Депутати от ПП ИТН, които влязат в Парламента, ще бъдат избрани, само заради Вас, което значи, че Вие ще сте гаранта за тях.

Обърнете внимание и на един от Софийските си координатори, защото е толкова жалко такива хора да Ви отговарят за София, че е направо тъжно.

Уважаеми г-н Трифонов, аз не съм нито най-чистият, нито най-честният, нито безгрешен, но има с какво да се гордея и понеже в последните 5 г. до мен бяха още десетки доброволци, които заслужават уважение, ще си позволя да Ви изброя какво направихме всички ние в последните 5 години в Плевен:

– 41800 събрани подписа за Националния Референдум (най-много в цяла България);
– Предадохме 359 протокола от Общо 375 възможни в Област Плевен от провелият се Национален Референдум;
– 580 подписа за регистрация на първата партия НТД ( най- много в цяла България, една шеста от всички събрани тогава);

– 300 подписа за регистрация на втората партия ИТН;
– Пуснали сме 12 сигнала за корупция и конфликт на интереси свързани с местни политици от почти всички партии, като поне половината от тях са извършени с благословията на изключително одобряваният от вас Кмет на Плевен Георг Спартански и тук трябва да Ви стане ясно от кои хора са били броженията срещу мен.

– Инициирали сме и сме провели три кръгли маси касаещи обществено значими за Плевен проблеми;
– Пуснахме сигнал до ОЛАФ за явна кражба от гордостта на Плевен, а именно „ Панорамата”;
– Организирахме 7 подписки свързани с местни проблеми;

– Инициирахме и проведохме десетки протести по различни поводи, включително и на първата година от провеждането на Рефереднума;
– Организирахме и проведохме дебати с кандидатите за Кметове преди 6 месеца;
– Задали сме десетки въпроси към Кмета и Общинските Съветници и посещавахме редовно всички сесии на Общински Съвет – Плевен;

– Благодарение на наш сигнал започна националното разследване за депониране на отпадъци в цяла България. Всичко започна от Плевен, където ние заснехме с дрон незаконното депо и сигнализирахме първо във фейсбук групите, а след това и пред институциите;
– Провели сме и поне дузина инициативи с Благотворителни каузи;

– Имам честта да съм един от тримата, които инициираха и изградиха паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия, който 100 години много други не успяха да изградят.

Смело мога да кажа, че Доброволците, които вече не са част от Вашата партия се превърнаха в Гражданската съвест на Плевен и това също ме кара да бъда горд.

Това успяхме да направим Ние, бившите вече доброволци за нашия малък и замиращ Плевен, не е кой знае какво, но със сигурност е повече от това, което са направили и някога ще направят Вашите настоящи избраници!

Уважаеми г-н Трифонов, стотици хиляди българи Ви вярват и разчитат, че Вие ще сте носител на нов морал, че ще вкарате в бъдещото народно събрание чисти, независими, смели, интелигентни и най- вече добри хора, които ще работят за Народа, а не за себе си!

За това отново Ви моля да се огледате внимателно и да не допускате грешките на всички предишни политически лидери, които пълниха и пълнят парламента с алчни, нагли и самовлюбени тарикати.

Уважаеми дами и господа експерти, доброволци и членове на ПП ИТН, вие които наистина имате чисти помисли, които искате истинска промяна в България, вие които сте гръбнака на тази партия, апелирам към всички вас да не си мълчите, да изгоните търговците от партията и да не позволявате да бъдете използвани от тях!

Уважаеми гласоподаватели, вие които решавате какво да е бъдещето на нашата красива България, апелирам към всички вас, да не гласувате за по- малкото зло ( защото то никога не се оказва такова), да се интересувате какви са хората, които представляват една или друга партия и ако наистина намирате морал в тях, то ги подкрепете, но няма ли го, то просто не гласувайте!

„И сега какво да ги правим тези Пе….,
след като вие сте ни ги избрали….“

С уважение,
Иван Иванов









 

Защо напуснах ПП „ ИМА ТАКЪВ НАРОД” или как обещаната „ ПРОМЯНА” се превърна в поредната ПОДМЯНА До Председателя на...

Публикувахте от Ivan Ivanov в Сряда, 24 февруари 2021 г.