Направени са 129 проби в лабораториите. От тях в Националния център са 6 положителни проби, във ВМА са 7, в Стара Загора всички са отрицателни, във Варна има 4 положителни. Тези във Варна са на контактни лица и са в Добрич. Това стана ясно по време на брифинг след среща между Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и Министерски съвет.

"Потвърди се положителната проба на пациента беглец от "Пирогов", каза Мутафчийски.

Най-тежко е състояните на интубирания в "Пирогов". 

Едната пациентка, придружителка на лекарката, присъствала на конгреси в Испания и Англия, е дала вече две отрицателни проби, с което това е първият излекуван случай на територията на страната.



"С премиера обсъдихме няколко основни теми - първо за лекарствата, които се използват при коронавирус инфекция и запасите на България с тях", добави шефът на ВМА.

"В България се намират резерви на хининови препарати и то в не малки дози - 35 000 хапчета. Има и възможност за производство на още. Няма да изнасяме такива медикаменти въобще", каза той.


БЛИЦ припомня, че 112 са заразените с коронавирус в България. Досега в страната ни има три смъртни случая на хора с COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!