Управляващи и опозиция се скараха на входа на парламента заради хората с увреждания, от БСП поискаха оставката на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание.

БСП нападнаха управляващите, че не пускат хората с увреждания в НС и че по този начин ги дискриминират. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че правителството е отпуснало през 2017 г. 162 млн. лв. за около 30 хил. души, които са в неравностойно положение.

Недоволните дойдоха в законодателния орган с намерението да изкажат исканията си. Среща имаха с червените, но разговорът се изнесе навън заради заповедта на Христов.

На входа на парламента обаче се разрази голям скандал. Социалистът Драгомир Стойнев скочи на Цветан Цветанов възмутен от парламентарното ръководство. От своя страна гербери скочиха да бранят шефа си. Дойде и подкрепление в червено.

В скандала се намеси и заместник-председателя на парламента Емил Христов, като заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев го призова да си подаде оставката. От своя страна Христов заяви, че няма как да разговаря за хората с увреждания с БСП и в същото време да води пленарното заседание.




OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!