Близо три часа продължава заседанието на коалиционния съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти", което се провежда в Министерски съвет.

На съвета партньорите в голямата коалиция обсъждат коалиционните взаимоотношения и кадровите промени в кабинета от петък, когато премиерът Бойко Борисов поиска оставките на тримата министри Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски

Вече близо час се нищи политическото бъдеще на България 

Причина за това бе трагичният инцидент край Своге, в който загубиха живота си 17 души.

Пред журналисти на влизане в заседанието лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че ще постави и въпроса за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Извънредно в БЛИЦ! Говорителката на Борисов показа сензационна СНИМКА на Каракачанов със синя каска: Така се идва на коалиционен съвет! 

По-рано през деня Симеонов обяви, че НФСБ остава в управлението, но постави условия, сред които решителна промяна в начина на управление и на коалиционното взаимодействие от страна на премиера и партия ГЕРБ, ускоряване на изпълнението на заложените в управленската програма задачи и осъществяването на необходимите реформи да не бъде жертвано заради съмнително поддържане на политически рейтинг. Валери Симеонов уточни, че НФСБ ще гласува против оставките на тримата министри.

Пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че не би следвало при всеки случай, когато част от обществото поиска кръв, да се жертват министри без да се изчакат резултати от разследването.

Според Каракачанов няма основание за оставките на някои от министрите, но ако премиерът държи на кадровите промени, от ВМРО са длъжни да ги уважат. От ВМРО излязоха и с позиция, че са за възстановяване на диалога без поставяне на предварителни условия.

В официалната си страница във "Фейсбук" лидерът на "Атака" Волен Сидеров написа, че "след всички поразии, които направи Валери Симеонов в изпълнителната власт, е време да се оттегли от нея". Той призова премиерът Борисов да се произнесе категорично за изнудванията на Симеонов, уточнява Фокус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!