Кой не е чувал за депутатското кюфте? Кой не е мечтал да се докосне до него и да го опита? През годините то е станало пословично и се е превърнало в кулинарно изкушение за мнозина.

Оказа се, че и обикновен човек от народа може да се докосне до гозбите, с които глезят избраниците в парламента. Достъпът е свободен. Стига да има свободни места.

Става въпрос за Лечебно възстановителната база на Народното събрание във Велинград. Това е едно от местата, на които депутатите могат да заредят батериите.

Чист въздух, красива природа, спокойствие. От тези неща има нужда всеки човек. В базата има и закрит минерален басейн.

Свободна консумация

Наши читатели ни изпратиха снимки на менюто в ресторанта. Има и такова за свободна консумация. Цените не са високи. Даже никак. Качеството обаче е високо.

Може и да си поръчаш предварително какво искаш да ядеш на следващия ден. Закуска, обяд и вечеря. По заявка.

Супите варират от левче до пет. Тази с телешко месо води ценовата листа, а за чиния с леща се плаща символично.

Наздраве

Овчарската салата е 6,38 лв. Пълнен домат струва 3,56 лв. Има и други свежи изкушения за ракийката. 50 грама от най-скъпата е 4,20 лв.

Време е за скарата. Пържолата не надвишава 10 лв., като е включена гарнитура. Въпросните депутатски кюфтета също са тук. Тройка с гарнитура е 10,66.

Има и риба. Прясна пъстърва – 12,23 лв. Любителите на по-засуканите неща може да си поръчат талиатели с пилешко и бекон (13,35 лв.), но порцията е огромна – 500 грама.

Разнообразието от десерти също е доста голямо.

За да бъде релаксът пълен, има и масажи. Най-скъпият е 39 лв. и трае цели 50 минути.

Сега остава само да планирате отпуската и да запазите места. И да боднете едно-две кюфтета. И то депутатски.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук