Борбата с корупцията по висшите етажи на властта да започне от депутатите, предложи началникът на кабинета на президента ген. Никола Колев по Нова телевизия. Според него депутатите трябва да изработят законовата рамка, за да може тайните служби да свършат своята работа.
Парламентът да изработи такива правила, че тайните служби да осъществяват системни проверки за лоялност и морал по високите етажи на властта, предлага ген. Никола Колев. Според него народните представители сами трябва да определят какъв кръг от лица да бъде проверяван. Само така страната ни ще може да се пребори с критиките от ЕС относно корупцията и организираната престъпност, смята ген. Колев. По думите му проверките трябва да започнат от депутатите.
Не е допустимо хора извън тайните служби да се бъркат в работата им, заяви ген. Никола Колев по повод предстоящата проверка на депутати в ДАНС заради скандала с подслушването. Според него това не е професионално, тъй като чрез намесата на депутатите, които са представители на различни политически сили, работата на спецслужбите вече престава да бъде "тайна". /БЛИЦ