"Като политик ме интересува онази част от разговорите, която касае как лицето, което забегна от правосъдието в една топла страна, прави всичко възможно да дестабилзира държавата ни", това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Обединени патриоти Борис Ячев.

Думите му бяха по повод изнесените днес от прокуратурата записи на телефонни разговори на обвинения в 19 престъпления бизнесмен Васил Божков с журналист и депутат от БСП, в които се говори за изпращане на платени протестиращи пред Министерския съвет, за евентуално служебно правителство на президента Румен Радев, как могат да бъдат ограничени правомощията на главния прокурор и как трябва да се иска оставката на правителството и на Иван Гешев.

"Прокуратурата трябва да види дали има опити за разрушаване на установения конституционен ред. Иска ми се и президентът Радев да излезе и да каже продължава ли да стои зад тези хора, при които слезе и им оказа подкрепа. Иска ми се и да излезе и да каже вижда ли се в ролята на фигурант (в един от записите Васил Божков казва, че президентът Радев е фигурант - б. ред.) Може би Радев е бил подведен и може би трябва да излезе и да разсее заблудата. Има много странно преплитане между криминални и политически интереси", заяви Ячев.

"Уважавам всички хора, които изразяват своята позиция. Една огромна част от протестиращите имат своето виждане какви промени искат да настъпят. Там са хора с напълно разнородни искания.

Има малка, но изключително радикална група, които използват гнева на обикновения човек, за да окървавят протеста. Част от тази радикална група са агитки и служители от системата на Национална лотария", посочи депутатът от Обединени патриоти.

По думите му в момента няма основания правителството да подаде оставка.

"Не виждаме основания тази тема да бъде подлагана на обсъждане в коалиционен съвет. Правителството не е изчерпало потенциала си. Ние като коалиционни партньори стоим твърдо зад управлението", подчерта Борис Ячев.