„Видя се, че поведението и позицията, която БСП защитаваше, заедно с нейния председател Корнелия Нинова  се случи в решението на Народното събрание. Всяка една от формациите направи стъпка в тази посока. Виждаме, че когато в коалицията има желания, намират разум и разбирателство, което е добре за тях.“ Това заяви политологът Борислав Ангелов в ефира на БНТ, във връзка с решението на Народното събрание да не предоставя оръжия на Украйна.

Ангелов не смята, че кредитът на общественото доверие към това правителство изтича. „Особено ако то се върне към неговия смисъл, към неговото създаване, какво трябва да свърши то, особено с проблемите в българската икономика. Хората се интересуват от цени, инфлация и доходи. Правителството е редно да започне да залага на тези тема и да работи по актуализацията на бюджет“, заяви той като добави и темата с помощите за газа и нефта, за да може бизнесът и гражданите да бъдат по-спокойни.

По темата за Република Северна Македония Ангелов коментира, че България е подкрепяла страната през тези 30 години. „Аз обаче виждам от вчера едно друго нещо, което може да се получи като атака срещу коалицията, и което се извършва от страна на Президенството. Свършихме темата с Украйна и сега ще активираме темата с ветото на РСП към ЕС“, смята социологът.

„Изведнъж се създават едни усещания и внушения, които не са много добри и искат едва ли не да се върже правителството и да не могат да свърши работа, която наистина да подпомогне Северна Македония в изпълнението на задълженията си“, каза още той и допълни, че в момента Скопие се надяват на голямата подкрепа, която имат от САЩ и ЕС на фона на случващото се в Украйна.