Говорим го това от година и половина, безобразното теглене на заеми, всяка седмица по 500 милиона. Няма как накрая да не дойде Видовден. Лошото е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес, бизнесът, който е на светло, който произвежда. Това ще е един ужасен данък. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Силистра. 

"Асен Василев каза, че във фискалният резерв има 16 млрд. Ето го фискалният резерв към днешна дата – 12,4. От 16 като се извади 12,4 колко се получава? Милиарди разлика“, отсече той.

"На 17 януари са изтеглени 3 млрд. лв. Извадете от 12,4 3 млрд. С какво ще се плащат пенсии и заплати? Това го говорихме седмици наред. Обраха ги по лев на литър бензин и нафта, обраха ги от газа. Продължаваме да харчим скъпа газ. Който иска да продължи грабежа, да продължава", добави той. 

"Аз още веднъж казвам, че когато седмици наред Шишков и Демерджиев говореха за ГЕРБ никой не каза, че е намеса в изборите. Бордът няма да допуснем да бъде мърдан, но излезе лъжата за Еврозоната - освен инфлацията, ние нямаме критерий", допълни той. 

Финансовата министърка шокира с прогноза: Държавата фалира, курсът на еврото се променя

"На 3 % дефицит се оказа, че е 6,9%. Дълго ще четем, защото това, което трябва да се направи  е да се стегне цялата държава, да работи, да се събират данъци", обясни Борисов. 

Той изтъкна, че именно ГЕРБ са предупреждавали за това в последните месеци.  

"Това, което цифрите показват, е това, което сме ви говорили. Няма безплатен обяд. Няма как да лъжеш с цифрите. Тя тръгна да го пита и се обърка, но не го обърка повече и го остави да говори, че някой се опитва да краде. Асен Василев обвини Радев, че неговите хора искат да крадат", заключи Борисов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук