Борисов честити празника на Виктор Николаев, който днес има имен ден. "Искам да поздравя г-жа Цачева. Аз повече няма какво да кажа, никой от ГЕРБ няма повече какво да каже. Тя вчера показа какъв човек е. Тя бе по-добра във всяка една сфера от ген. Радев. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия.
Той обвини ген. Румен Радев, че е не е останал да се бори, а си преписва заслуги.

"Това, което и той се е случило и той се е борил. Той няма как да се е борил, защото напусна. Останахме ние да се борим с военния министър, посочи премиерът".

"Вчера за още 10 двигателя сме дали 42 млн., така че българските летци да летят с оригинални двигатели с печати от Миг-22. Той казва, че се бил борил. Аз не съм го чул да каже, че се съпротивил към приватизацията през 2012-та година. Аз съм се борил, той като летец е добър. Не се е борил, борихме се ние.", категоричен е премиерът.

"Ако Радев стане президент няма как да работи с мен! Ние управляваме, защото властта ни е дала народа и сме постигали най-добрия резултат. Без БСП да са участвали в президентските избори, само подкрепяли нещо. Изгоненият Кадиев от БСП е заедно с ГЕРБ на балотаж", отсече Борисов.

Преди две години България беше в политическа криза, след като БСП с мандата си подведе избирателите, че Орешарски е най-добрият експерт. Когато поехме държавата с фалита на банките и източения фискален резерв, трябваше да направим правителство, за да се върнем към един демократичен начин на управление. 

Няма да подам оставка с облекчение. За да управляваш, трябва да имаш самочувствието, че е подкрепено от масата хора. Ние в момента сме пред избор. Патриотите се представиха добре, защото само подкрепяха. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!