Уважаеми господа от опозицията, вие не може да ми говорите, че искам да купя избори, като се грижа за хората. Това каза на извънредното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, стана ясно от видео, публикувано в официалния му профил във фейсбук.

"Години наред пак съм ги обичал, но фискалната рамка е била по-важна за пътя на България. Затова съм го правил. Сега трябва да запазим хората и икономиката“, допълни Борисов.

Както БЛИЦ съобщи, на заседанието кабинетът осигури още 81 милиона лева за изпълнението на допълнителни мерки в борбата срещу COVID-19.

С финансиране до 65 000 000 лв. ще се даде възможност на лечебните заведения за болнична помощ да осигурят лечение на пациентите с коронавирус в условия на повишена заболеваемост, както и за своевременна диагностика на населението със симптоми за коронавирусна инфекция на територията на страната.

Министър Ангелов извънредно обяви нови К-19 мерки! ВИДЕО

Останалите средства до 81 милиона лева по обявените допълнителни мерки от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъдат осигурени от резерва на Националната здравноосигурителна каса.