Премиерът Бойко Борисов се срещна със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР. Те седнаха на една маса, за да нищят проблемите на полицаите. 
 

 

 



 По-късно през деня синдикатите в МВР ще протестират на няколко места в столицата. СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост.

Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“.

Синдикатите настояват за увеличение на заплатите им с 15% със задна дата и изработване на нов закон за МВР. В сряда бе премахнат протестен билборд на синдикатите в МВР. Съобщението, изписано на английски език гласеше, че българските полицаи получават основна заплата от по 340 евро. То бе поместено на билборда на кръстовището на ул. „Гурко" и бул. „Евлоги Георгиев". С него полицаите щяха да посрещнат чуждестранните гости. На правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от премахването на билборда