"Реакцията на хората и това което правя всеки ден е отговор на падението на Станишев. Аз истински съжалявам, че паднах на неговото ниво. Рядко греша, но да паднеш на нивото на Станишев това вече е груба грешка от моя страна". Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в дома за стари хора в столичния квартал "Дървеница".
Относно изказването на премиера Станишев за това, че няма да допусне мутризацията на обществения живот Борисов заяви: "Човекът, който доведе мутрите в България, човекът, който вътрешният му министър работи с тях, човекът, който във Висшия си партиен съвет е банкера на мутрите...". 
БЛИЦ припомня, че  през последните дни двата политици си размениха нелицеприятни изрази.  "Не се страхуваме от ГЕРБ, не се страхуваме от Бойко Борисов. Няма да допуснем страната да бъде управлявана от партия, която ще мутризира целия обществен живот", каза Станишев. Борисов пък не остана по назад и каза: „Аз бих му отвърнал в същия стил, че бих направил всичко възможно хората с хомосексуални нагласи да бъдат извън управлението на страната, защото това се отразява и върху психиката на народа и върху взимането на важни решения". /БЛИЦ