Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напрежението между бившата власт и служебния кабинет на Румен Радев. Борисов се пусна на живо от своя среща със земеделци в град Исперих.

"Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ и казваха колко е лошо, сега също служебно правителство им казва, че всичко е лошо, а те едва ли не му се сърдят. Дори нагло заявяват, че има връзки с ГЕРБ. Със сигурност последната партия, с която има връзки президентът е ГЕРБ.

Те последния ден сложиха маските, днеска чувам, че казват - не слагайте маските. Малко да се осъзнаят... От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за планове!", заяви Борисов.

Той бе категоричен: "Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга...".

Борисов коментира още, че кризата в земеделието е била създадена от правителството "Петков": "Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Не случайно днеска са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало".

Борисов коментира и евентуални коалиции:" Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо... Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши".

Той се пошегува, че е слушал вчера по телевизиите "ексклузивно" как Кирил Петков е подписвал в Гранитна зала договора с "Джеймкорп", а после съвсем нетържествено го е развалил. "А защо не подписахте така и договора за 7-те танкера? Защото, въпреки твърденията на госпожа Бориславова, този газ ще излезе десетки пъти по-скъпо за индустриалците.

За бъдещите избори той заяви: "Аз много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да не губят хората тотално доверие в машините. Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи". 

"Ама хак да му е и на президента Радев - да види какво е да работиш с враждебни партии. Не мога да разбера БСП заради едно уволнение казват, че е репресия. ", каза още Борисов.

Той се пошегува и със служебният премиер. "Искате ли да ви кажа как Гълъб Донев ще си прави бюджета - перо по перо. Казвам го с най-добро чувство. Като беше министър той беше много сериозен.  Дано в енергетиката не го натиснат", каза още лидерът на ГЕРБ.

Включително и президента видя, че експериментът Кирил и Асен е пагубен за България", посочи Борисов. Той се обърна и към журналистите. "Имате ли други въпроси. За парапета нещо, ако искате питайте, всичко, което виждате е зрителна измама", пошегува се пак Борисов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук