Слушах БСП какви ги говореха на конгреса си. Но за 49 конгреса нищо не направиха. Те направиха "Топлофикация", а вижте какво се случи в последните дни. И искат сега Йорданка Фандъкова да оправи всичко - ще го оправим. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов на среща със симпатизантите на партията му от 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР в София. Срещата протича в момента в НДК.

"Една моя колежка питала защо ние (от ГЕРБ) сме дали по-малко пари за образование. Това отново не е вярно", отсече Борисов.

"Всеки се бори да е опозиционера, а не да управлява. Това е така, за да може ГЕРБ да търпи всички негативи, а другите да обират позитивите", отсече бившият премиер.

"Не трябва да се правят кампании с минаване на добрия тон. Нека да търсим обединение на нацията", призова Борисов и призна: "Вече месец и половина двете големи партии се състезаваме, щях да кажа да се бием".

"В програмата на БСП по темата пенсии пише само, че ще ги преизчисляват. Дни преди Сергей Станишев да си отиде от власт ги увеличиха, а ние ги изплащахме. Сега обаче от БСП ходят и лъжат хората, че те са им увеличили пенсиите", изригна бившият премиер.

"Само за месец и половина вече направиха поразии, които не знаем дали, ако се върнем на власт, ще можем да оправим", призна Борисов.

"В крайна сметка какво направиха от БСП за последните 25 години и какво направи ГЕРБ за шест-седем", попита той и допълни: "Примерно от 27 или 29 конгрес са ни оставили само четири тунели от Тодор Живков".

"Веднъж БСП не спечелиха избори, но направиха правителство и получихме Пламен Орешарски. Сега уж независим кандидат спечели президентските избори, а му се радват. Уж харесват служебния кабинет, а уж нямат нищо общо с него. Веднъж от тях получихме Орешарски, а сега Герджиков. Преди дни премиерът каза, че на Румен Радев са оказвали натиск. Ми да каже кой го е правил", призова Борисов.

"За две години правихме много компромиси, а като теглим чертата равносметката е, че партията ни загуби, но държавата спечели, а ние сме бебенце - 10 годишна партия, срещу 130 годишна такава", каза още той.

Българите обичат Русия. Имаме историческа памет за жертвите и тя е дълбоко втъкана в нашето ДНК, заяви лидерът на ГЕРБ.
По думите му отношенията ни с Русия били максимално добри. Той припомни как тази година е имало рекорден ръст на руски туристи. Освен това в наши корабостроителници се ремонтирали руски кораби.

За Крим Бойко Борисов обаче обясни, че няма значение как той е станал украински и как Хрушчов се напил. Това било тема за историците като Божидар Димитров.

Важно било, че Русия е нарушила международно право и това можело да засегне България.
Ако някой вожд на силна държава реши да забие едно знаме и да каже – това е наше, защото има джамии, имена, етническо самоопределение... Когато имаме такива прецеденти, кой ще ни защити? Затова казахме, че сме за защита на международното право, коментира Борисов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!