„Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в случая позицията ни за мигрантите е наравно коректна със всички. Парите не са изобщо проблем. Аз съм за солидарност. Като решим всички какво да правим, сядаме и се разбираме какво да се прави с тези мигранти в Европа. Аз не мога да си позволя да поемам риска, защото той може да има толкова непоправими последствия в дългосрочен план. 6 месеца работихме върху дъблинското споразумение. Винаги съм се прекланял към Ангела Меркел, защото тя е солидарна”, каза по време на брифинг, премиерът Бойко Борисов.

Това е! Борисов "сдава" европредседателството (СНИМКИ/ВИДЕО) 

„Преди няколко години са минали над 60 000 мигранти. 20 от тях по управлението на БСП. Разбира се, че трябва да бъдем солидарни. Към тази дата, единственото, за което се говори активно е преразпределението. Гърция трябва да бъде не само към България коректна”, каза още той.

Туск: Край! Благодаря Бойко Борисов (СНИМКА) 

„Въпреки големия хейт от България, аз си говорих с Ердоган и пазенето на границата ни е дадено за пример. Много съм европеец, но българите са ми на първо място. Трябва да се намери общо европейско решение. Не говорим за нелегалните мигранти, а за тези дошли на границата и са се регистрирали и тръгват за Германия, Австрия, Холандия и къде и да са тръгнали.  Като нация, като народ, трябва да си държим нашата позиция”, заяви министър- председателят.

Борисов на кафе с Туск и Курц - пусна шега за шефа на Европейския съвет (СНИМКИ/ВИДЕО) 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!