Мисля ,че на ГЕРБ не са му необходими патерици и бастуни, за да върви напред, каза неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов излизайки на сцената на площад "Централен" в Пловдив силно накуцвайки заради счупения си крак, но без чужда помощ. Днес ГЕРБ открива предизборната си кампания за европейски избори в града.

Когато говорим за нашите опоненти им даваме истински факти, за които мислим, че са сгрешили. Азер Мелихов, който прави клипа на БСП ще пипа софтуера на изборите. Ако Мелихов пипа софтуера, изборите няма да бъдат честни, предупреди Борисов, а площада се взриви с възглас "У...".  Сергей Станишев незабавно трябва да подаде оставка, ако Мелихов има достъп до електрониката, отчитаща резултатите от европейския и националния вот. Ние нямаме коалиция както твърдят нашите противници, имаме партньорски партии в дясното пространство, на които симпатизираме и им пожелахме успех. Ние искаме България да върви по европейски път и единственият шанс да докажем, че България може да се управлява, да се развива и да съществува е ГЕРБ да бие на 7 юни и на 5 юли, каза Бойко Борисов и уточни, че това е мач в две полувремена. И в национален мащаб няма значение кои избори са по-важни европейските или националните. Мобилизирайте се, обърна се към членовете и привържениците на ГЕРБ, каза  Бойко Борисов и предупреди, че в противен случай Ахмед Доган и Сергей Станишев може да останат на власт. Самият той обеща да помогне с каквото може въпреки състоянието си. Борисов, Цветан Цветанов и Румяна Желева, първата в листата за евроизбори, написаха послания в специална книга, която ще бъде изпратена във всички 264 общини в страната след спечелването на изборите от ГЕРБ. Борисов написа: "Да докажем, че България може да бъде управлявана по-добре". Цветанов написа: "България може да си върне доверието в Европа", а Желева написа: "Да докажем, че България може да бъде достоен партньор на ЕС". Предизборният митинг на ГЕРБ бе закрит с представяне на химна на предизборната кампания на партията.
В началото му пък едномоторен самолет направи три кръга над площад "Централен" в Пловдив като символ на бюлетина № 3, с която ПП ГЕРБ даде старт на кампанията си за избори за Европейски парламент. Последваха възгласи "Долу БСП". "Откриваме предизборната си камхпания в Пловдив, защото ГЕРБ е национално отговорна партия и ще постигне тази победа, която Европа желае", каза лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че са избрали датата 17 май и Пловдив, защото на тази дата преди две години е закрита предизборната кампания, в която ГЕРБ участва за пръв път в избори, а Пловдив е сърцето на България. Имаме лидер, който ни води и няма партия, която да не ни завижда за лидера. Трябва да се представим добре на евроизборите, каза Цветанов и с тези думи екзалтира привържениците на ГЕРБ да викат в един глас: "Победа". Цветанов каза, че предизборната кампания ще бъде много тежка, но кампанията на ГЕРБ ще бъде с позитивна насоченост. Мотото на кампанията за избори на европейски и национален парламент е да покажем, че България може. В изборния концерт участваха композиторът Митко Щерев, изпълнителят Илия Ангелов и Мелинда Хариева.
Пред множеството бяха представени  кандидатите на ГЕРБ за евродепутати. 
Димана Тодорова, БЛИЦ