"Оставихме им парите за магистрала "Хемус" в сметка, а те ги опукаха. За тая една година, една лъжица асфалт не са изсипали. Една година няма подменена мантинела, следствие на катастрофите. Само харчене на парите, които им оставихме", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна, на среща със симпатизанти на партията.

"Вчера сутрин, вървеше надпис по телевизиите "Кирил Петков каза, че няма да се дига цената на тока", само че следобед излиза КЕВР с 30 процента ръст на парното и тока. Представяте ли си каква манипулация. А пък този от парламента излезе и вика: 100 дни лъжи - те сами си знаят, че си лъжат.

Тези хора не са със всичкия си. Тези трябва да останат докато станат нула процента, за да се изчисти България от тях", заяви лидерът на ГЕРБ.

ЦАМ обяви инфарктни данни, ако има изборите сега: ГЕРБ и ПП са...

"Всяка седмица по половин милиард дългове се трупат. От 12 млрд. слезе на 5 млрд. фискалния резерв. Дори президентът Радев се пази като дявол от тамян от тях, защото вижда какво става", допълни лидерът на ГЕРБ.

"България печели 900 млн транзитни такси от "Балкански поток" тази година. Къде ми е грешката? И сега всеки може да остане без газ, без България. Вучич през ден пищи - българите ако спрат газа, какво ще правим", обясни Борисов.

Той определи като лъжа твърденията, че, ако България помага на Украйна, въвличаме страната във война. "Когато става въпрос за въоръжение, ние трябва да сме непоколебими. Ние имаме огромен военно-промишлен комплекс. Всички дават оръжие, само ние - йок", отсече бившият премиер.

"Стига се дотам, че се дърварят, бият се до кръв. Сцепени вежди - кютек. Журналистите ги няма, то човека вече му мина. Малък Шошо болнични, а министрите заминават. Не е смешно, тъжно е. Това е Промяната. Подлъгаха хората с машините", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов цитира доклад на "Амнести интернешътъл", че Бойко Рашков заплашва журналисти:

"Само че, уважаема международна правозащитна организация, заплаха означава да няма последици. А вие уволнихте Гавазова - Бойко Рашков излезе и каза, че трябва да се махне. Сиреч - заплахата на Рашков става факт. Това е катастрофа за свободните медии. Катастрофа! Надали ще отразят днес и 10-15 секунди за нас. Но тези хора в залата ще излязат и ще разкажат...".

"За един управител на БНБ ще се изпотрепат. Вижте Гюров как го скриха. Той се омаза с дипломи, фалшификати. Англоговорящите казват, че са попрочели нещо в в тая докторантура, която е от 2005-та година, а се цитират данни от 2009-та. Ама той е Нострадамус, вижда в бъдещето.

Такъв срив и спада, никоя друга партия не е имала. Радев ще разбере в един момент, че трябва някакво обединение и намаляване на омразата. Вече съм сигурен, ГЕРБ се самоорганизира, партията я виждам жива, яка и готова да се противопостави на чудовищния грабеж", заяви още Борисов пред симпатизантите на ГЕРБ във Варна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОРБНОСТИ В БЛИЦ!