Преди седмица се обзаложих с Радев, че до нова година токът ще стане 500 лв., той стана днес. При лошия Бойко 10 години 70 лв. плащат! Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Не мога да разбера колко малоумни са тези хора в момента. Ако ние управлявахме днес и строителните компании са отпред, единственото, което щях да направя, е да им дам ясен знак, че договорите трябва да се направят в срок. Защото при днешните цени, над 30% поскъпнали, те ще капитулират веднага. Или трябва да строят шеметно бързо, или ще капитулират. Те са златни за държавата, а те ги карат да не работят и да стоят на протест", подчерта той. 

800 млн. сложихме на отделна сметка, за да могат да разплатят това, което са започнали. Взехме 800 млн. и Асен Василев каза, че има повече приходи. Всичко, за което протестират, беше гарантирано. Щяхме да имаме и „Хемус”, и Ботевград-Видин.

Радев вика: Борисов е виновен! За кое? Че ти потъна кораба ли? От „Столипиново” да бяхме пуснали хората, досега да са изнесли и кораба, и товара. 30 дни гледат как потъва. И някой им е виновен", възмути се той. 

"Цената на газа го изпуснаха. Борисов беше лош. Но дали е в Кремъл, или във Вашингтон, тръбите бяха пълни с газ", каза още Борисов. 

"За съжаление, днес 157 души починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо! Свършват чувалите", добави лидерът на ГЕРБ, коментирайки последните данни за разпространение на заразата. 

Виновни сме за кораба, за цените, за газта... Радев е невинен за всичко. Все едно 5 години е бил нищо", каза още Борисов. 

„Паникьосани са. Онзи ден, като им дадох пример откъде върви контрабандата, за Пътя на Копринката, сега са в шах какво знаем. Панически им носят пари надолу-нагоре. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там.

Ще видим дали няма да има след време отбор от Шампионска лига там. Нямам против селото, но просто да си знаете”, заяви лидерът на ГЕРБ.