"Готов съм на промени в правителството, ако партньорите ни искат нещо да се оптимизира. Ако се представим зле на изборите, нямаме право да говорим за управляваща партия. Преди няколко години ние бихме БСП на евроизботире, много ги бихме, а те останаха да управляват още година и половина и те се направиха, че не го виждат. Ние не искаме това да се случва". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.
 Минути по-рано премиерът прие тържествения строй на военноморските сили. Той е в морския град за военноморско учение с международно участие „Бриз 2016“, което ще се проведе в акваторията на Бургаския залив. На събитието присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Бургас и зам.-председател на ПП ГЕРБ Димитър Николов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и др. 


В учението участват над 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, в това число и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. Гостите на ВИП-деня на учението „Бриз 2016“ ще наблюдават изпълнението на операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, ликвидиране на последиците от терористичен акт на борда на кораб, отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник, както и други действия от динамичния показ. ПОсновната цел на „Бриз 2016“ е подобряване на оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на включените в него страни чрез отработване на участието им в операция в отговор на криза.