ГЕРБ е в пълна мобилизация да спре хаоса в държавата с победа на изборите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във видеоконферентен разговор с генералния секретар на Европейската Народна партия (ЕНП) Антонио Лопез.

По думите на Борисов, структурите на партията са силно мобилизирани за вота, защото възмущението от реваншизма на Радев е масово.

„Българските граждани виждат ширещия се реваншизъм в действията на служебния кабинет на кандидат президента Румен Радев. Върнаха методи на действия от периода на комунистическата диктатура. Фабрикуват лъжи, притискат хора да правят фалшиви самопризнания. Това е режим. Едноличен режим!“, посочи председателят на ГЕРБ.

По време на разговора Антонио Лопез бе категоричен, че семейството на ЕНП застава твърдо зад ГЕРБ като единствен гарант за европейското развитие на България.

„Радвам се да чуя, че партията е силна. Без силна партия, дългосрочните планове са невъзможни. Разчитаме на ГЕРБ за още много победи, които да задържат югоизточния фланг на Европейския съюз стабилен“, заяви Лопез.

По думите му демокрацията изисква постоянни усилия и ГЕРБ доказва, че не отстъпва от принципите на традиционната европейска християндемокрация. 

Бойко Борисов информира генералния секретар на ЕНП и за все по-реалната опасност изборите в България да бъдат манипулирани или дори умишлено провалени.

Борисов алармира мисия на ОССЕ за бруталните чистки и нарушения на служебния кабинет

„По-малко от 20 дни преди изборите все още не е ясно ще има ли машини за всички секции? Как ще се процедира, ако в края на изборния ден пред секциите все още има опашки от неуспяли да гласуват? Кой държи софтуера на машините? Как гарантират, че генерираният резултат отговаря на действително изразения избор на гражданите?

Тези и много други въпроси остават без отговор и това буди основателен страх от мащабна фалшификация“, заяви Бойко Борисов.

Той призова Лопез за стриктен европейски мониторинг над изборния процес в България, за да не си позволи служебното правителство на Радев своеволия.

Борисов и Лопез се обединиха около мнението, че след изборите трябва да се търси диалог и консенсус за управление между българските партии от семейството на ЕНП.

„ГЕРБ ще търси единение в името на България с всички отговорни партии“, подчерта Бойко Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!