Започнахме с една конференция, която е за Западните Балкани заедно с президента на Хърватия, на Грузия, с външния министър на Грузия, много бивши президенти и министри. Мисля, че приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички много високо и неслучайно се радваха на нашето участие. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Ню Йорк, който е там за 73-ата сесия на Общото събрание на ООН.

„Имахме дълга среща с Доналд Туск, в общи линии репетирахме речите, които имаме и неслучайно толкова аплодирахме това, което той каза. Всички ние сме доста концентрирани върху процесите, които текат. Виждаме колко разединение има в Европа и партньорите ни по света“, каза Борисов.

„Не мога да пропусна срещите ми с палестинския лидер Махмуд Абас и премиера на Израел. Туск беше между Абас и Нетаняху. Близо час Абас обвиняваше Израел във всички грехове. Доналд Туск настояваше за мирно решение и всичко, което и аз съм защитавал на съветите за политически решения на всички конфликти, както и конфликта между Израел и Палестина. Веднага след него Нетаняху извади картите с обвинения към Иран за хранилища, за оръжия. В този триъгълник по тяхно желание направихме тези срещи. Мисля, че до края на октомври премиерът на Палестина ще дойде в България, както и Нетаняху, за да направим двустранно съвещание между двата кабинета на Израел и България. Очакват всички колкото можем да съдействаме в този процес“, добави той.

„Да не пропусна и среща с премиера на Виетнам. Досега доста делегации, много приказки, но практически стокообмена ни е около 100 млн. Долара. Надяваме се да посети България, той отправи молби към мен. Дружбата между България и Виетнам е десетилетна. Длъжни сме да продължим в тази посока“ „Обичам когато минат срещите тогава да говоря, бъдещето време е присъщо на други политически формации, аз обичам да говоря в настоящо време.