Очаквам оставки и от другите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди извънредното заседание на Европейския съвет за Брекзит в отговор на въпрос ще има ли още оставки, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Те ни гледат сеира, как човек след човек, и то знакови фигури подават оставки. Накрая излизат и с цялата си наглост казват, че оставките не били нищо“, коментира премиерът.

„Ами подайте и вие като нас оставки и тогава ще говорим по другите теми“, заяви Борисов. „Не е ли правилно?“, попита той.

Колкото до отлагането на сделката за Бкрезит, Борисов каза преди началото на Европейския съвет: Нито една от двете страни не иска твърд Брекзит или излизане без договор. Аз съм за това да се удължи срокът, но трябва да има гаранции, иначе може да стане голям хаос".

"След като не сме готови за Брекзит явно – и британците, и ние, е най-добре да се даде най-дълъг срок – година, година и половина и през това време да се работи", добави премиерът. По думите му има много въпросителни по отношение на писмото на британския премиер Тереза Мей до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Според Борисов въпроси има и около предстоящите евроизбори и провеждането им в Обединеното кралство.
 
Попитан от медиите дали очаква още оставки в България, министър-председателят Борисов изтъкна, че очаква и от другите оставки. Той отбеляза, че знакови фигури са подали оставки, докато други не го правят.

По-рано той сподели в социалната мрежа и снимки от пристигането си в белгийската столица.