Тапите се образуват преди да е започнал сезонът. Защо? Защото този мост трябваше, както идва лентовият път, да се завърти надолу, за да може целият този трафик да облекчи бургазлии. Това трябваше да е готово на 17 май. Една година "Промяна". Ние го оставихме финансирано на 100%.

Това каза при посещението си на обхода на пътя от Бургас за Слънчев бряг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"И както обходът на Поморие за шест месеца беше готов, тука трябваше да сме готови още по-рано. До края на май тука трябваше да бъде завършен целият участък, за да може то 1 юни да се кара към „Слънчев бряг“ изцяло по двулентов път", каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

Кметът Димитър Николов поясни, че според фирмата-изпълнител основната причина за забавянето на строежа е неплащането на средствата и липсата на мобилизация на обекта.

"Имат неразплатени средства към много поддоставчици, кариери, асфалтовите бази и затова графикът ще бъде удължен до края на тази година", каза Николов.

„Над 30% повече ПТП, загинали, а тук ще бъде ад – като почакат 2-3 часа на тази тапа, нагоре ще тръгнат изнервени и ще видите за какво става въпрос:, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов заяви, че държавата сама създава предпоставки за тежката пътна обстановка и невинните жертви на войната по пътищата.

Кметът Николов допълни, че плюс украинските бежанци, обстановката става нетърпима.

"Сложете един билборд: "Това направи промяната". Защото все ГЕРБ са им виновни. Ако от днеска се захвана, до 1 юни ще го направя. Но това е в сферата на мечтите, за съжаление, трябва да си извлечем поуките.

Така че само мога да ви изкажа съжаление. И залата в Бургас стои празна - довършена, приключена и запечатана да не се ползва от спортисти бургазлии. Натъжен съм.

Защото това трасе можеше да се минава за три минути, а сега ще се минава за три часа. Десните ленти на "Тракия" вече са почти неизползваеми. Затова и Гроздан Караджов, ако остава, трябва да предвиди поне 350 млн. да направи "Тракия" безопасна при тези условия", допълни още Бойко Борисов.