Премиерът Бойко Борисов призова министрите в създалата се ситуация да продължат да работят без отпускане и да изпълняват отговорностите си така, както са го правили и досега, съобщават от правителствената пресслужба.
„Отчитайки волята на хората на президентските избори, ние подадохме оставка. Участието ни в преговори за съставяне на правителство в този парламент беше именно, за да се съобразим с желанието им да има нов Изборен кодекс”, каза той в края на днешното правителствено заседание.

„В сегашната ситуация аз искам да ви призова, в зависимост от решението на новоизбрания президент Радев и предложението, което му е отправено, да останете на местата си и да работите така, както работите всеки ден. Ще го кажа по военному, което сега е модерно: на пост, докато ни сменят. Всеки караул, всеки часови стои докато го сменят. Никакво отпускане! Може да е утре, може да е вдруги ден, може да е на 20 януари – когато ни сменят. Дотогава всеки изпълнява ангажиментите си!”, обърна се той към министрите и подчерта, че има по-важни неща от властта и това е моралът.

Борисов препоръча да бъдат спрени обществените поръчки, освен ако са неизбежни, но в тези случаи те да бъдат консултирани с администрацията на новоизбрания президент. Позицията на премиера е, че и номинацията за началник на отбраната трябва да бъде избор на новия върховен главнокомандващ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!