Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов побесня в кулоарите на Народното събрание (НС). Повод за гнева му се оказаха незаконният му арест, както и този на ПР-ката му Севдалина Арнаудова.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Освен това Борисов се разгневи и заради мислите на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) за Бойко Рашков, скандала с Република Северна Македония (РСМ) и взривяващите се пейджъри на „Хизбула“ в Ливан.

„Нищо няма да допринесе нито за спокойствието, програмите и съвместната работа на партиите. Ще видим как ще минат дебатите и ще говорим пак“ – това заяви Борисов по повод това, че днес депутатите ще обсъдят проект на решение за освобождаване на Антон Славчев като изпълняващ функциите председател на Комисията за противодействие на корупцията и на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като член на двата органа.

„И не на последно място –този скептицизъм в мен се явява, защото в тяхната програма (бел .авт. на ПП-ДБ) имаше само едно име посочено и това беше на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Когато бяхме заедно и си дебатирахме и начина им на разсъждение… ни плаши“, призна Борисов и повиши тон: 

„С Бойко Рашков начело – ние за разлика от другите сме много потърпевши. И когато дойдат да ви извлечат от вас като Севда пред децата и да пикаете в кофата без никакво обяснение… ще ви питам дали ви е страх и какво толкова ще мислите“.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Скандалът с РСМ и българските „мизерници“

Борисов коментира и скандалът с Република Северна Македония (РСМ), след като македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски нарече българите „мизерници“.

„Първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилности да вървим напред, а ние това не го правим вече седми избори.

Навън България изглежда ужасно. Най-големите вестници в Европа писаха, че България е неуправляема.

Тук имам лек упрек, но непоискан съвет не се дава, но явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят извън официалното. Мисля, че те постъпиха подло с президента и с министрите, които най-добронамерено се видяха с тях.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Те са отскоро в управлението (говоря за РСМ) и протоколните неща не са им много ясни. Да речем, че тук нямат опит, но езикът, който използват има само една извинение – оставка на този министър.

И ако не го направят нито президент, премиер, министри, партии трябва да се вижда и разговарят с тях. 

А ние ще направим всичко необходимо в ЕНП да знаят какво са говорили и защо е нашето категорично решение по този въпрос“.

Края на 50-ото Народно събрание (НС)

Лидерът на ГЕРБ командира и работата на вече отиващото си 50-ото Народно събрание (НС):

„Щом отиваме на седми избори оценката е ясна. 

Истинският проблем е… и се чудя на колегите – взривяват пейджъри, уоки токита, създава се страшно напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило защото аз помня атентата в Сарафото – бързо трябва да обяснят какво се е случвало в Ливан“, призова Борисов, коментирайки новината, че взривените пейджъри на „Хизбула“ идват от България.

Малко по-рано от Държавна агенция „Национална сигурност“ излязоха с позиция по темата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!