Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на Народното събрание каква е прогнозата му за вота на недоверие и дали опозицията ще успее да бутне правителството.

Политикът даде мнението си и по други актуални теми, като войната в Израел и каква е опасността пред страната ни. По думите му трябва да сме много внимателни:

"Имахме и атентат в Сарафово. Затова трябва да бъдем и още по-внимателни", каза Борисов.

"В Конституцията е уредено как трябва да се случват тези неща. Има КСНС, на който щяхме да бъдем всички заедно. Въпросът не е към мен", обясни председателят на ГЕРБ, прехвърляйки топката към президента Радев.

БЛИЦ припомня, че държавният глава получава много критики за това, че не свиква органа на всеки три месеца. Всъщност такъв не е имало в последната година и половина.

"Вярвам в гранична полиция, миграционният натиск, дали ще дойде бежанска вълна. Дано големите играчи в световната политика намерят мъдрост, доброта заради всички хора по света. Това е конфликт, който тлее хилядолетия и трябва много мъдрост и зрялост от лидерите по света", добави Борисов.

"Денков, ако е имал желание да отидат партийни лидери при Радев, щеше да го постави на президента и да се свика КСНС. След като е отишъл сам, днес са тук и правим същото упражнение", каза още бившият премиер.

"Щом съм тук, какво значи това? Разбира се, че ще го подкрепим това правителство, а още повече при тази нова обстановка", добави той.

По думите му Украйна ще мине на заден план.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Призовавам да бъдем много умерени в приказките и да не спорим", обърна се той към некоалиционните си партньори.

И попита последните 3 години какви мерки са взети от служебните правителства и едноличното управление по темата за отбраната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук