Всички министри и от България, и от Гърция полагат огромни усилия територията на двете страни да бъде място на сигурност, сътрудничество и просперитет. В нашия регион има нужда от стабилност и независимо, че сме от различни политически семейства – имаме абсолютно единомислие във всички критични сфери.
В областта на отбраната имаме абсолютен синхрон като държави членки на NATO и държим стриктно да се спазват правилата за единен Европейски съюз. Имам уверенията на министър-председателя Алексис Ципрас и на министрите, че още през септември ще направим двустранни срещи и с фермерите, и със синдикатите, за да не се случват събития на границата като тези от зимата. Това съобщи Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.


 
По време на официалния обяд с гръцката делегация продължихме дискусията за сътрудничеството ни в различни сфери като енергетиката, транспорта и туризма. Радвам се и че в неформален формат имахме възможност да обсъдим важни въпроси от регионален мащаб.
 
Поканих и колегата Сергей Станишев да се присъедини към нас като председател на Партията на европейските социалисти. Въпреки различните политически идеологии, ние се обединихме около решения, които са от изключително значение за евроатлантическото развитие на региона.