Премиерът Бойко Борисов показа интересни снимки от пристигането му в Хърватска. Това той направи в личния си фейсбук профил.


"Пристигнах в Дубровник, където ще участвам в Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай", написа лидерът на ГЕРБ, който преди това бе в Брюксел, където световните лидери взеха важно решение, свързано с Брекзит.

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Дубровник за участие в Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства, съобщиха пък от правителствената информационна служба.


Днес българският премиер ще проведе среща с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян. Фокус на разговора между двамата правителствени ръководители ще бъдат постигнатите договорености и резултати от миналогодишната среща „16+1“, чийто домакин беше София. Бойко Борисов и Ли Къцян ще обсъдят напредъка в търговските и икономическите връзки между двете държави и потенциала за реализирането на съвместни проекти в редица сектори в региона.

Утре министър-председателите на България Бойко Борисов, на Хърватия Андрей Пленкович и на Китай Ли Къцян ще открият официално Глобалния център за партньорство, чието създаване беше договорено през юли в българската столица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!