Слушам колегите, смешно ли е, тъжно ли е? Основният противник ни е ПП. Късметът е, че има европейски избори. Предсрочните са добре дошли, да се премерим. Това обяви лидерът на ГЕРБ пред своите симпатизанти в Перник, по време на събитие на партията в града.

"Не виждаме заплахите в другите партии, проруски, крайно десни. А тази заплаха пълзи из Европа. Ние не си позволяваме такива колажи, които постоянно се пускат за нас. Не бива да се игнорират региони, етнически групи.

Ако си бил министър, знаеш как работи това министерство. ПП забравят, че Денков е назначен от нас. Асен Василев никой не го искаше. Христо Иванов и Атанасов не го искаха. Без мен какъв министър щеше да е?

Ако нямаше евроизбори, щяха ли ПП да викат кабинетът "Главчев" че е на ГЕРБ? Не може финансов министър да не знае бюджета за пенсиите. Аз и Асен Василев всичко сме решили заедно. Както аз си нося отговорност за тези 10 месеца, да не се крият "Промяната", да си я носят и те. Всичко сме правили заедно.

Всеки ден се събирахме. Като няма какво да кажеш, по-добре си мълчи. Сега изведнъж искат тези които сме били отговорни за всички решения - ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ - добри решения за държавата, "Промяната" се дърпа и лъже.  Дори за един ден да им се хване лъжа - те са готови да я използват - а ние да оберем негативите.

Европейските държави си взеха парите по ПВУ, нашите си стоят там. Цялата им кампания върви само върху това - срещу ГЕРБ. Подкрепих Христо Иванов за Конституцията - случиха се лоши неща, добри неща, но всички да си поемем отговорност.  

ПП-ДБ с 30 депутати ми говорят от името на хората - така искали хората, това правили. Кампанията да върви - търсим си кусури - с карикатури, мемета, но ние ще ги разсипем. Аз нямам неизпълнено обещание. Този път няма да позволим такива безобразия. Партията не може да го понесе повече.

"Нито веднъж вие не получихте уважение от ПП-ДБ. Трябваше да спрем разрухата за България и говорене само за постове. Нека направим така, че Асен Василев да не може да лъже никога повече българските пенсионери и граждани", каза от своя страна Деница Сачева. 

"Асен Василев вдига работната заплата не заради хората, а за да накара работодателите да съкратят своите работници и да инвестират в машини", добави Сачева.

"На 9 юни трябва да вземем завоя категорично, за да тръгнем по пътя на правилното развитие", посочи Росен Желязков.