Премиерът Бойко Борисов преди заседанието на МС отговори на нападките, че правителството не е гарант за членството ни в ЕС и НАТО. "Някой, ако се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в ЕС и НАТО е нагла лъжа и измислица, иска да си построи една предизборна кампания", заяви премиерът пред журналисти.
"Не може да се говори, че външният министър и военният министър са гаранти на НАТО, а ние другите - сме пречка. Така се мъчат да се вклиняват в правителството. Лично аз и военният министър сме обиколили всички бази на НАТО. Отремонтирали сме всички летища, базата ни в Безмер е най-голямото и модерно летище, в Ново село 50 00 военни тренират. С външния министър всички теми винаги сме ги обсъждали, отнасящи се до ЕС и до НАТО, и сме излизали с единна позиция”, каза още Борисов. 

Така той отговори на обвиненията на Радан Кънев, изговорени тази сутрин в ефира на Нова тв, че "по въпроса за НАТО ние имаме двама министри, които защитават българския интерес и един премиер, който подрива усилията им". 

„Ние първи в целия свят обявихме "Хизбулла" за терористична организация. Най-лоялните и най-добрите партньори сме на НАТО и на ЕС. Нека припомня енергийните проекти. Така могат да говорят само хора, които искат отново да се върнат на власт - ДПС и БСП. Какво би направил военният министър, ако не бяхме събрали повече пари и не ги бяхме предоставили на армията. С кое сме го заслужили? Откъде черпят такава информация. Дори аз ходих на конгрес, заедно с Ненчев на БЗНС ходих при хората. Не виждам нищо лошо в това да кажем позицията си на НАТО, че въоръжаването и ескалацията са опасни. Нима всеки здрав разум не го оценява това", попита Борисов.